Ferrari'nin Konsept Aracı Modulo by Pininfarina Çalışır Duruma Geldi (Video)

13
6
2
1
0
Ferrari'nin 512S şasesi üzerine inşa edilen konsept araç, sürülebilir duruma geldi. 1970 yılında tasarlanan bu model günümüze kadar hayata geçirilmemişti.

Bu vahşi Pininfarina tasarımının altında bir Ferrari 512S yarış arabası yer almakta. 1970'lerin başlarında inşa edilen bu otomobil, Pininfarina ofislerinde statik sanat sergisi olarak kullanılmaya başlanmadan önce, gelecekteki tasarım öğeleri için bir konsept olarak gösteri pistinin etrafında gezdirildi. Ferrari meraklısı Jim Glickenhaus, Pininfarina'yı sürülebilir hale getirdi ve bir video çekti.

Paulo Martin tarafından tasarlanan bu 512S'in gövdesi, tarihin en tuhaf görünen arabalarından biri olarak karşımıza çıkmakta. Pininfarina ilk kez arabayı inşa ettiğinde, öne ve arkaya hareket edebiliyordu, ancak direksiyon bulunmadığı için araba kullanamıyordu.

Geçtiğimiz günlerde Scuderia Cameron Glickenhaus, Modulo'nun çalışır haldeki videosunu YouTube üzerinden yayınladı. Dört yıl süren çalışma, tamirat ve fazladan birçok işten sonra bu Ferrari temelli konsept, karayolları kanunlarına uygunluğu olmasa bile yollara elverişli bir hale gelimiş durumda.

Kaynak : https://jalopnik.com/this-ferrari-512s-based-pininfarina-modulo-concept-runs-1826509190
13
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
6
2
1
0