FIFA 20 Oyuncularının Kişisel Verilerini Açığa Çıkaran Bir Güvenlik Açığı Tespit Edildi

21
4
3
2
2
FIFA 20 Global Series turnuvasına katılmak için EA tarafından oluşturulan kayıt sayfasındaki bir açık, oyuncuların kişisel verilerini açığa çıkarıyor. Ortaya çıkan bilgiler, birçok kişinin diğer hesaplarının çalınma riskini de ortaya çıkarıyor.

EA Sports, 3 milyon dolar büyük ödüllü espor turnuvası FIFA 20 Global Series’e kayıtları başlattı. Bu kayıt esnasında her zaman olduğu gibi e-posta, telefon numarası, doğum tarihi gibi kişisel veriler isteniyor.

Buraya kadar her şey normalken oyuncuların Twitter adresleri üzerinden yaptıkları paylaşımlar, oyuncuların kişisel verilerinin oyunun kayıt sayfasındaki bir hata yüzünden sızdırıldığını ortaya koyuyor. Turnuvaya kayıt yapan oyuncuların “bilgileri doğrulama” alanına farklı oyuncuların bilgileri geliyor.

EA, kayıt sistemini geçici olarak kapattı:

fifa 20 güvenlik açığı

Söz konusu sayfada başkalarının e-posta adresi, doğum tarihi, ülke ve ID bilgileri görünüyor. Herhangi bir şifre görünmediği için bunun zararsız olduğunu düşünebilirsiniz ancak pek çok sitede “Şifremi Unuttum” kısmında bu bilgiler aracılığıyla yeni bir şifre oluşturulabiliyor. Global Series turnuvasına başvurmayanların da bu veri ihlalinden etkilenmesi mümkün. Bu veri ihlalinden etkilenmemek için ise yapılması gereken iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif hâle getirmek.

Bu veri ihlaliyle ilgili Twitter adresi üzerinden açıklama yapan EA Sports, ilgili sorunun farkında olduklarını, kayıt sistemini bu hatayı giderene kadar kapattıklarını ve sorunun üstesinden kısa sürede geleceklerini açıkladı. Yaklaşık 1.600 oyuncu, bu veri ihlalinden etkilendi. EA, bu oyuncuların gizliliği için gayretle çalışacağını ve tüm bu olanlar için özür dilediklerini açıkladı. EA, Global Series’in kayıtlarının önümüzdeki günlerde tekrardan açılmasını umut ediyor. Global Series, aynı zamanda FIFA eWorld Cup olarak da biliniyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/gaming/ea-fifa-data-breach/
21
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
21
4
3
2
2