FIFA 20 Sistem Gereksinimleri ve Oyun Hakkında Her Şey

22
5
3
2
2
Her sene bir yenisi çıkan FIFA serisinin, 20’yi kasıp kavuracak yeni oyunuyla ilgili yenilikleri ve tabii ki PC için FIFA 20 sistem gereksinimlerini paylaştığımız yazımıza hoşgeldiniz. PS4, Xbox One ve Nintendo Switch için de çıkış yapacak olan FIFA 20, bu sene iddialı sokak futbolu moduyla da dikkat çekiyor.

FIFA serisi futbolseverlerin her daim severek oynadığı bir seri olmuştur. Özellikle son 10 yılda yapılan atak, serinin olumlu bir ivme yakalamasını sağladı. Görünen o ki, bu ivme FIFA 20 ile devam edecek. Serinin hayranları her ne kadar son senelerde büyük ölçekli yenilikler görmedikleri için şikayetçi olsalar da genel kitle her sene çıkan oyunu satın almaya değer görüyor.

Bu sene ise durum biraz farklı. Çünkü bildiğiniz üzere, FIFA 20 ile birlikte sokak futbolu geri dönüyor. Bizler de efsane FIFA serisinin yeni oyunu hakkında bilinen şeyleri paylaştığımız bir yazı hazırlamak istedik. Dilerseniz oyunun çıkış tarihiyle başlayalım.

FIFA 20 çıkış tarihi - ne zaman çıkacak?

fifa 20

FIFA oyunları her zaman belirli zamanlarda çıkmışlardır. Bu aralık genellikle Eylül’ün son Cuma’sına denk gelir ve oyunu sevenler haftasonunda yeni FIFA oyununun keyfini çıkarır. Bu gelenek bu sene de bozulmuyor. FIFA 20 27 Eylül’de PC, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch için raflarda yerini alacak.

Tabii bu durum EA Access aboneleri için değişiyor. Eğer bu hizmetten faydalanıyorsanız, oyunun çıkış tarihinden 1 haftadan fazla bir süre önce, yani 19 Eylül’de oyunu indirip oynayabileceksiniz.

Bu arada yeri gelmişken oyunun fiyatından da bahsedelim. FIFA 20 fiyat etiketi 60 dolar (350 TL) olacak. FIFA 20’yi ön sipariş etmek isteyenler için de aynı fiyat geçerli. Oyun genel kullanıcıları için 27 Eylül, EA Access kullanıcıları içinse 19 Eylül’de piyasaya sürülecek.

FIFA 20 demo ne zaman yayınlanacak?

fifa 2020 demo

FIFA 20’nin 27 Eylül’de piyasaya sürüleceğini biliyoruz. Ancak EA, bu sene de demo çıkış tarihini erkenden paylaşmadı. Hatta erkenden paylaşmayı bırakın, oyunun çıkmasına 1 aydan kısa bir süre kalmasına rağmen elimizde bir demo çıkış tarihi bulunmuyor.

Her ne kadar açıklanmasa da, EA’in demo tarihleriyle ilgili belirli bir çizgisi var. Şirket, FIFA oyunlarının demolarını genellikle ana oyunun çıkış tarihinden 16 gün öncesinde yapıyor. Bu durum FIFA 18 ve FIFA 19’da da bu şekilde oldu. 

Asıl çıkışını 27 Eylül’de yapan FIFA 16’nın demosu ise 13 Eylül’de yayınlanmıştı. Bunun sebebi muhtemelen ABD’de yapılan etkinliklerin de 11 Eylül’de düzenlenmemesiyle aynı. Yani 27 Eylül’de çıkacak olan FIFA 20’nin demosunun da 13 Eylül’de yayınlanacağını tahmin ediyoruz. Resmî bir açıklama yok ancak 13 Eylül’de çıkması bekleniyor.

eden hazard

FIFA 20 sistem gereksinimleri:

Minimum:

  • İşletim sistemi: 64-bit Windows 7, 8.1, 10
  • İşlemci: AMD Phenom II X4 965 ya da Intel i3-2100
  • RAM: 8 GB
  • Grafik kartı: AMD Radeon HD 7850 ya da Nvidia GTX 660
  • DirectX: 11.0
  • Depolama: 50 GB

Maksimum:

  • İşletim sistemi: 64-bit Windows 7, 8.1, 10
  • İşlemci: AMD FX 8150 ya da Intel i5-3550
  • RAM: 8 GB
  • Grafik kartı: AMD Radeon R9 270X ya da Nvidia GTX 670
  • DirectX: 11.0
  • Depolama: 50 GB

FIFA 20 karşımıza çıkacak yenilikler:

Top fiziklerini daha da gerçekçileştiren Futbol Zekası:

fifa 2020 top fizikleri

EA’in “Futbol Zekası” olarak adlandırdığı bu yeni mekanik, toplu ve topsuz alanda oynanan oyunu değiştiriyor. Toplu alanda, yeni sistem sayesinde topla daha fazla vakit geçirip kendinize daha fazla alan yaratabileceksiniz.

Topsuz alanda ise, yeni sistemin bir getirisi olarak daha çok birebir pozisyonlar yaşayacaksınız. Karşınızda topa sahip olan bir futbolcu olduğu zaman, yapay zeka size savunma konusunda daha çok yardımcı olacak.

Bir futbol oyununda her sene geliştirilen özelliklerden biri top fiziğidir. EA’in dediğine göre fizikler daha gerçekçi bir hâle getirilmiş. Artık topun dönme açısı havadaki hareketine daha iyi etki edecek. Bunun yanı sıra şutu çeken oyunun topun neresine vurduğu daha önemli olacak.

Savunmayı kolaylaştıran Yapay Zeka Savunması:

fifa 2020 yapay zeka savunması

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, yeni sistemle birlikte oyun sırasında eskiye oranla çok fazla birebir pozisyona girilecek. Ancak yapay zekanın size yardımcı olacak olmasını yanlış anlamayın. Topu kapma kısmı çoğunlukla oyuncu tarafında olacak.

Yapay zekanın savunma sırasında topa ne kadar etki etmesi istediğinizi kendiniz seçebileceksiniz. Yapay zeka ise sizin istekleriniz doğrultusunda alan savunmasını daha etkili bir şekilde yapacak. 

Tüm bunların yanında, topa sahip olan oyuncunun hızında da bir miktar azaltmaya gidilecek. Bu sayede savunma yapan tarafın rakibine yetişmesi daha mümkün olacak.

Golleri daha da anlamlı hâle getiren Şutlar ve “Soğukkanlı Bitiricilik”

fifa 2020 soğukkanlı bitiricilik

Şutlar konusunda en büyük değişikliklerden biri, kalecilerle kalınan birebir pozisyonlarda gol atma şansının biraz daha yükseltilmiş olması. Uzun yıllardır FIFA oynayanlar, kaleciyle birebir kalmanın bazen ne kadar zorlayıcı olduğunu bileceklerdir.

Bu durumun önüne geçmek için kalecilerin birebirlerde sergilediği insanüstü reflekslerde düzeltmeye gidiliyor. Hatta sağ analogla kontrol edilen kalecilerin bile tepki sürelerinde arttırmaya gidilecek. Bu sayede de gol de olsa, kurtarış da yapılsa oyunun verdiği his daha gerçekçi olacak.

Bir de kalenin uzağından çekilen şutlar var. Vole ile açılan ortalar ve vole ile çekilen şutların daha gerçekçi bir hisse sahip olması için bazı değişikliklere gidiliyor. Bu değişikliklerden kasıt, çoğunlukla isabet üzerine. Yani artık gelişine vurulan topların nereye gideceğini tahmin etmek biraz daha zorlaşacak.

Yeni penaltı ve duran top sistemi:

fifa 2020 duran toplar

FIFA, seneler içinde farklı duran top kullanma mekanikleri kullanılan bir seri oldu. Bu sene de bu konuda kapsamlı değişikliklere gidiliyor. Peki nedir bu kapsamlı değişiklikler?

Öncelikle artık penaltı ve serbest vuruş kullanırken, ekranda topu nereye göndermek istediğinizi seçebildiğiniz bir gösterge çıkacak. Hatta serbest vuruşlarda bunu bir seviye daha ileri taşıyarak, topun neresine vurmak istediğinizi de seçebiliyorsunuz. Böylelikle topa vereceğiniz falsoyu ayarlamak çok daha kolay oluyor.

Görünen o ki, FIFA 20 harika duran top gollerine ev sahipliği yapacak. Tabii bu durum duran top kullanan oyunculara inanılmaz bir avantaj sağlamayacaktır. Sonuçta, özellikle FIFA gibi gerçekçiliğe odaklanmış bir futbol oyununda doğru denge en önemli mekaniklerden biri.

Yeni ve daha gerçekçi paslaşma sistemi:

fifa 2020

FIFA serisinin her yeni oyununda paslarda değişiklikler yapılır. Bir sene tiki-taka futboluna daha müsait olan paslaşma sistemi, diğer sene daha çok uzun pas oynayan insanların hoşuna gidecek şekilde dizayn edilebiliyor.

Bu sene, kolay pasların çok daha isabetli, baskı altında ve zor açılardan atılan pasların da daha zayıf ve yavaş olacağı bir paslaşma sistemi geliştirilmiş. 

Zorlaştırılan “Zamanlamalı Bitiricilik”:

zamanlamalı bitiricilik

Zamanlamalı Bitiricilik, FIFA 19 ile birlikte seriye eklenmişti. Kısaca bahsetmek gerekirse, eğer şuta bir kere bastıktan sonra ekranda yeşil ibare göründüğü zaman yeniden basarsanız, şutlar çok daha isabetli ve gol olma ihtimali yüksek bir şekilde gidiyordu.

Oyun piyasaya çıktıktan sonra hayranları bu özelliğin kullanılmasının çok kolay olduğu yönünde şikayetlerde bulunmaya başladı. EA bu şikayetleri dinlemiş olacak ki, geçen sene 2 ve 4 kare aralığında gösterilen yeşil ibare, FIFA 20’de yalnızda 2 karede gösterilecek. 

Tüm bunların yanında Zamanlamalı Bitiricilik ile çekilen şutların isabet oranı da azaltılmış durumda. Ancak tabii ki normal bir şuta göre daha isabetli olacaklar.

FIFA Sokak futbolu modu Volta Football:

fifa sokak futbolu

FIFA 20’nin belki de en çok beklenen yeniliği Volta Football’dur. Serinin hayranları uzun zamandır yeni bir sokak futbolu oyunu bekliyorlardı ve sonunda bu hayal gerçek oluyor. Volta Football’dan kısaca bahsedecek olursak, içinde çok sayıda maç türü barındırıyor. Bu maç türleri 3v3 Kale Boş, 4v4, 4v4 Kale Boş, 5v5 ve Profesyonel Futsal.

Elbette sokak futbolunun getirdiği yenilikler bunlarla da sınırlı değil. Tüm bunların yanında tek başınıza oynayabileceğiniz bir hikaye modu, internet üzerinden oynayabileceniz ligler de cabası. Volta Football ile ilgili her şeyi buraya sığdırmak mümkün değil. O yüzden yeni sokak futbolu modu hakkında her şeyi aktardığımız yazımıza göz atabilirsiniz.

FIFA 20 ile birlikte gelecek olan yenilikleri ve tabii ki sistem gereksinimlerini paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Bu sene çıkacak FIFA’nın, “eFootball PES 2020” adıyla çıkacak olan en büyük rakibine karşı ne gibi avantajlar sağlayacağını hep birlikte göreceğiz. Oyun hakkında daha detaylı bilgi için EA'nın resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

22
5
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
22
5
3
2
2