Final Fantasy VII’nin Xbox One’a da Çıkış Yapacağı İddiası Yalanlandı

2
2
0
0
0
Efsane oyun Final Fantasy VII Remake, 2015 yılında duyurulduğundan beri hâlâ geliştiriliyor. Serinin hayranları sabırsızlıkla oyunun çıkış tarihi 3 Mart 2020 gününü bekliyorlar. Aslında sadece PlayStation 4’e çıkması beklenen oyunla ilgili dün yaşanan bir gelişmenin ardından Square Enix cephesinden bir açıklama geldi.

Bilindiği üzere sevilen seri Final Fantasy’nin efsane oyunu Final Fantasy VII’nin yenilenmiş bir sürümü geliştiriliyor. Günler geçtikçe oyunla ilgili yeni açıklamalar ve yeni iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialardan biri de dün Xbox DACH isimli Facebook sayfasında gündeme geldi.

Xbox DACH sayfasında paylaşılan videoda Final Fantasy VII’nin 3 Mart 2020 tarihinde PlayStation 4’ün yanı sıra Xbox One için de piyasaya sürüleceği bilgisi yer alıyordu. Oyunun PC platformuna çıkmasıyla ilgili bir bilgi yoktu ancak çoklu platformlara çıkış yapacağı, bilgisayar oyuncularının da umudunu yeşertmişti. Square Enix cephesinden gelen bilgilere göreyse böyle bir durum yok. Yani video bir hata sonucu paylaşılmış.

xbox dach final fantasy vii remake

“Final Fantasy deneyimi Xbox One konsolunuzda. Tanıtım videosuna göz atın ve en sevdiğiniz Final Fantasy bölümünü bize anlatın.”

Video, paylaşıldıktan kısa bir süre sonra Xbox DACH sayfasının yöneticileri tarafından kaldırıldı. Xbox’ın Almanya sosyal medya uzmanı Maxi Gräff, videonun kendi taraflarında oluşan bir sorundan kaynaklı bir hata olduğunu söyledi. Bu yüzden üzdükleri Xbox oyuncularından da özür diledi.

Final Fantasy VII Remake, uzun yıllardır geliştirilme sürecinde. Sony, oyunu ilk olarak E3 2015 konferansında duyurmuştu. O zamanlar yapılan duyuruda PlayStation oyuncularının, oyunu herkesten önce oynayacağı söylenmişti. Yani bu demek oluyor ki Final Fantasy VII Remake, büyük ihtimalle PlayStation'a özel bir oyun olarak kalmayabilir ancak yine de ne olacağını şimdiden kestirmek zor. Özellikle oyunun bilgisayara çıkıp çıkmayacağı konusunda bir tahminde bulunmak ise en zoru.

Her şeye rağmen böyle bir hatanın profesyonel boyutta yapılma ihtimali şüpheye açık. Belki de video planlandığından önce paylaşıldığı için böyle bir yol izlenmiş olabilir. İlerleyen zamanlarda konuyla ilgili bir gelişme yaşanırsa sizlerle paylaşacağız.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/sorry-but-final-fantasy-7-remake-is-still-a-ps4-exclusive/
2
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
0
0
0