Firefox, Can Sıkıcı Bildirim Spamlarını Durdurmak İçin Adım Atıyor

10
1
1
0
0
Mozilla, Firefox'un can sıkan bildirim spamlarını durdurmak için tarayıcı bildirimlerinin işleyişini değiştiriyor. Firefox bildirimleri varsayılan olarak kapatma özelliğine sahip ilk tarayıcı olacak.

Mozilla, Firefox'un sinir bozucu pop-up'larını azaltmak için bildirim isteklerini alma işlevini değiştirdiğini duyurdu. Firefox, Ocak ayında yayınlanacak sürüm 72'den itibaren, masaüstü bildirimlerini görüntüleme isteklerinin tarayıcının URL çubuğunda küçük bir simge şeklinde belireceğini ve kullanıcıların bildirim isteğini görebilmeleri için bildirim simgesine tıklamaları gerekeceğini açıkladı.

Şirket, yaptığı araştırmada bildirimlerin kullanıcılar arasında popüler olmadığını gördükten sonra değişiklik kararı verdiğini belirtti. İstatistiklere göre bildirim isteklerinin yaklaşık %99'u kullanıcılar tarafından kabul edilmiyor ve kullanıcıların yüzde 48'i aktif olarak reddediyor. Ayrıca kullanıcılara art arda bildirim göstermek nadiren fikir değişikliğiyle sonuçlanıyor.

firefox bildirim spam

Tarayıcı bildirimleri sadece can sıkıcı olmakla kalmıyor. Kötü amaçlı siteler tarafından kullanıcıları kötü amaçlı yazılımlar, indirme işlemleri için kandırmak veya tehlikeli web reklamları sunmak için kullanılabiliyor. Yazılım analistleri, kullanıcılardan gelen şikayetlere göre, bildirim spamlarının reklam yazılımını büyük ölçüde değiştirdiğini söylüyor.

Firefox, büyük değişikliği ocak ayına kadar getirmeyecek. Ancak halihazırda kullanılan sürüm 70'te tarayıcının bildirim özelliğinde küçük bir değişiklik yapıldı. Artık bildirim göstermek isteyen bir siteyi ziyaret ettiğinizde, "Şimdi Değil" seçeneğinin yerine "Asla İzin Verme" seçeneği çıkıyor ve aynı siteden tekrar tekrar bildirim almanızı engelliyor.

Mozilla, bildirim isteklerini varsayılan olarak engelleme planlarını resmi olarak açıklayan ilk tarayıcı oldu. Diğer yandan Google, Chrome tarayıcısı için bildirim istilasını engelleyecek benzer bir özelliği deniyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/11/5/20949348/firefox-notification-spam-browser-72-january-2020-update
10
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
1
1
0
0