Firefox Kullanıcılarının Başına Bela Olan 'Otomatik Videolar' Tarihe Karıştı

13
1
0
0
0
Eğer siz de bir Mozilla Firefox kullanıcısıysanız, güzel bir haberimiz var: Muhtemelen uzunca bir süredir sinirlerinizi bozan 'videoların otomatik oynatılması' sorunu en sonunda çözüldü.

İnternet tarayıcıları bazen çok büyük yenilikler peşinde koşarken, kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıyacak önemli şeyleri atlayabiliyorlar. Mozilla, son getirdiği 'test pilot' uygulamasıyla bu olaya biraz el attı aslında. Tarayıcı renginizi kolayca değiştirme, küçük notlar alma ve yan pencere açma gibi ufak tefek güzel özellikler test sürecine girdi.

Ancak halen ortada ciddi bir sorun var: Firefox'ta videoların otomatik olarak oynamasını hiçbir şekilde engelleyemiyorsunuz. Bu sinir bozucu durum Firefox'un Nightly sürümüyle tarihe karıştı.

Artık tarayıcınız, herhangi bir video otomatik olarak oynatıldığında yukarıdaki gibi bir bildirim düşüyor. Burada dilerseniz otomatik oynatma özelliğini bir daha açılmamak üzere kapatabiliyorsunuz. Bu özellik an itibarı ile Firefox'un son test sürümlerini eklediği Firefox Nightly'ye eklenmiş durumda. Dilerseniz buraya tıklayarak Nightly'i indirebilir ve otomatik videolardan kurtulabilirsiniz.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/firefox-users-finally-get-option-to-block-autoplay-video-audio/
13
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
0
0
0