Firefox, Tek Pencerede Yan Yana İki Sekme Açmayı Mümkün Kılacak

20
3
2
2
0
Firefox, yeni test ettiği iki özellik ile hem kullanıcıların tek ekranda iki web sayfası görüntülemesini mümkün kılıyor hem de kendi temalarını oluşturarak daha kişisel bir tarayıcı oluşturmalarına izin veriyor.

Eski popülerliğini yeniden kazanmak isteyen Firefox, kullanıcılarının tarayıcıyı daha fazla kişiselleştirebilmesi ve çoklu işlemlerin daha kolay gerçekleştirilebilmesi için iki yeni özelliği test etmeye başladı.

İlk test edilen özellik Yan Görünüm olarak adlandırılıyor ve tek bir sekmede iki farklı web sayfasını görüntülemenize olanak sağlıyor. Özellikle içerik üreticileri gibi aynı anda birden fazla web sayfası kullanmak zorunda kalan kişiler, bu özellikten fazlası ile memnun kalabilir.

Fakat özelliğin şu an için mükemmel olduğu söylenemez. Yanda görüntülenen sayfanın kendi adres çubuğu, yer imleri ya da diğer özellikleri bulunmuyor. Bu sayfada yalnızca açık olan web sayfası üzerinde işlem gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bu durum elbette ki tek ekranda iki web sayfası kullanımını bir miktar kısıtlıyor fakat bu özellik henüz test aşamasında. İlerleyen dönemde gelecek güncellemeler ile Yan Görünüm özelliği çok daha işlevsel bir hale gelebilir.

Test edilen ikinci özellik ise Renkler. Artık Firefox üzerinde kendi temanızı oluşturabilir, oluşturduğunuz temanızı arkadaşlarınızla ya da farklı topluluklarda çevrimiçi olarak paylaşabilirsiniz. Oluşturulan her temanın kendine ait bir URL’si bulunur.

Renkler özelliği ile tarayıcının dokularını düzenleyebilir, renk paletlerini kendiniz oluşturabilirsiniz. Bu konuda ne kadar özgür olduğunuzu aşağıdaki videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz. Unutmayın; bu özellikler şu an için sadece test ediliyor ve kararlı sürüme geleceğinin bir garantisi bulunmuyor.

20
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
2
2
0