Fiziksel Güvenlik Anahtarları, Google'ın Güvenlik Zaaflarını Sıfıra İndirdi

11
3
3
2
0
Geçtiğimiz yıl tüm çalışanlarına fiziksel güvenlik anahtarları kullanmayı zorunlu kılan Google, yeni güvenlik sisteminden fazlasıyla memnun kaldı. Çalışanlar fiziksel güvenlik anahtarları kullanmaya başladığından bu yana tek bir hesap ele geçirme vakası dahi tespit edilmedi.

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Google, her an siber korsanların hedefinde bulunuyor. Hal böyle olunca da güvenlik, şirket için her şeyden önemli olabiliyor. Google, 2017 yılında 85 binden fazla çalışanına 2 faktörlü doğrulama yerine fiziksel güvenlik anahtarlı kullanmayı zorunlu kıldı.

Google’ın bu güvenlik önlemi bir anlamda kumardı zira başarısızlık, tüm şirket çalışanlarını etkileyebilirdi. Ancak Krebs on Security'ye göre Google, söz konusu fiziki güvenlik anahtarlarında %100 başarı sağlamayı başardı. Google çalışanları fiziki güvenlik anahtarları kullanmaya başladığından bu yana tek bir hesap ele geçirme vakası dahi rapor edilmedi.

Şu anda kullandığımız iki adımlı kimlik doğrulama sisteminde giriş yapmak istediğimiz web sitesi telefonumuza tek seferlik bir kod yollar ve bu kodu siteye girerek kimliğimizi doğrulayıp giriş yaparız. U2F olarak adlandırılan fiziksel güvenlik anahtarlarını kullandığınız sistemde ise tek yapmanız gereken şey bilgileri girdikten sonra giriş tuşuna basmak.

Her iki sistemin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunuyor. İki adımlı doğrulama, standart bir girişten daha güvenli olsa da tamamen hacklenemez değildir. Fiziksel güvenlik anahtarları ise sanal bir güvenlik sağlamadığı için siber korsanlar tarafından hacklenemez.

Bununla birlikte fiziksel güvenlik anahtarınızı kaybetmeniz söz konusu olabilir. Ayrıca günümüzde fiziksel güvenlik anahtarını destekleyen çok az site ve platform oluşu, bu güvenlik sistemini popüler olmaktan alıkoyuyor. İki adımlı kimlik doğrulama ise neredeyse her web sitede bulunan bir güvenlik sistemi.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/24/security-keys-google-phishing/
11
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
3
2
0