Football Manager ile Hayatı Değişen Genç

1
1
0
0
0
''Oyun oynayarak bir yere varılmaz'' düşüncesini yerle bir eden gencin başarı öyküsü.

Hepimiz bir dönem Football Manager batağına düşmüşüzdür. Tabi bataktan kastımız oyunu kötüleme amaçlı değil zira Football Manager tam anlamıyla bir efsanedir.

Oyunu oynarken muhtemelen sizde kendinizi kaptırmış ve gerçekten bir takımı yönetiyormuş havalarına girmişsinizdir. Ancak İngiltere'de yaşayan Matt Neill, tam anlamıyla Football Manager ile hayallerini gerçekleştirmiş. 

Neill, çocukken yıl içerisinde ortalama 600-700 saat Football Manager oynamaktaymış. Bundan tam sekiz sene önce oyundaki yeteneklerini gerçek hayatta kullanmak isteyen Neill, İngiltere'nin alt lig takımlarından Truro City'yi gözlemlemek için Football Manager'in resmi sitesindeki ilana başvurmuş.

Birkaç sene bu işte çalışan ve Truro City dışında da pek çok takımın hakkında bilgi sahibi olan Neill, İngiltere Lig 2 ekiplerinden Plymouth Argyle'ı da yakından takip etmekteymiş ve söylediğine göre bir süre sonra bu takımı kendisi kadar iyi tanıyan birinin olmadığını farketmiş.

Kısa bir araştırma yapan Neill, Plymouth Argyle'da gözlemci görevinin boş olduğunu öğrenince bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istemiş. Football Manager'in üretici firması SEGA'ya Plymouth Argyle kadrosundaki her futbolcu hakkında kariyer ve istatistiklerin buluncuğu bir Excel dosyasını gönderen Neill'ın başvurusu kabul edilmiş.

Tabi Neill için asıl macera buradan sonra başlamış. Football Manager için Plymouth Argyle gözlemcisi olarak çalışmaya başlayan Neill, başarısı ile kulübün de dikkatini çekmiş. Sonrasında ise Neill, Football Manager'e harcadığı tüm emeklerinin karşılığı olan o teklifi almış; Plymouth Argyle'da analist görevi.

Yıllardır bilgisayar başında oynadığı simülasyon oyununu gerçek hayatına aktarmayı başararak hayallerini gerçeğe dönüştüren Neill, şu anda Plymouth Argyle'ın teknik ekibinde analist olarak görev yapmakta.

Kaynak : http://tr.eurosport.com/futbol/football-manager-hayalini-gercege-donusturdu_sto5881041/story.shtml
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0