Forcepoint, Türk Hackerların Terörist Siteleri Hacklemesi İçin Bir DDoS Yarışması Başlattı!

0
0
0
0
0
Forcepoint isimli siber güvenlik firması, Türkiye pazarı için DDoS saldırıları için bir "oyunlaştırma" kampanyası başlattı. Bu kampanya Türk hackerları bazı siyasi sitelerle birlikte terörist siteleri de hacklemeye teşvik ediyor.

Forcepoint isimli bir güvenlik şirketi, DDoS ataklarının “oyunlaştırılması” olarak sayılabilecek bir oyun başlattı. Hackerlar, “Balyoz” isimli bir araç ile seçilen hedeflere DDoS saldırısı yapacak ve firma başarılı olan kişileri ödüllendirecek. Katılımcılar, DDoS uygulamasını ne kadar çok çalıştırırlarsa o kadar puan alacaklar.

Hackerlar, hackleme işlevini gerçekleştirdikleri her 10 dakika için çeşitli ödüller kazanacak. Örneğin “Balyoz” isimli uygulamanın bir üst versiyonu veya tıklama başına maliyet siteleri için hazır bot programlarını elde edebilecekler. Sitede en başarılı kişilerin ve puanların yayınlandığı bir tablo da mevcut. Bu hacklemenin hedefi genel olarak terör örgütlerine ait siteler. Ancak katılımcılar hedeflerini kendileri de belirleyebiliyor.

İşin ilginç tarafı ise kullandığınız programda da bir açık kapı olması. Ancak bu yalnızca yarışma dışında olduğunuz zamanlarda aktif oluyor. Yani firma sizi daha uzun süre oyunda kalmaya teşvik ediyor. Firma bu şekilde Türkiye piyasası için geliştirecekleri ürün veya ürünler için piyasa araştırması yapmış oluyor. 

Forcepoint henüz kaç kişinin yarışmaya katıldığı, kaç sitenin hacklendiği bilgisini duyurmadı; ancak yarışmanın devam edeceğini söylüyor. Firma çalışanları, Türk hackerların aktivitelerini gözlemleyecekler ve sonrasında uygun güncelleştirmeler ve raporlar hazırlayacaklar.

Kaynak : http://news.softpedia.com/news/turkish-hacker-launches-ddos-competition-aimed-at-political-websites-510817.shtml
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0