Ford, Aracın İçinde İçme Suyu Üreten Bir Sistem Geliştirdi

0
0
0
0
0
Ford, Aracın İçinde İçme Suyu Üreten Bir Sistem Geliştirdi
Ford mühendisleri, geliştirdikleri bir sistemle klimadan faydalanarak havayı içilebilir suya dönüştürdüler.

Ford, insanlığın en temel ihtiyaçlarından olan içme suyunun araç içerisinde üretilmesini sağlayan bir sistem geliştirdi. Klima aracılığıyla havayı içme suyuna dönüştüren mekanizmayı geliştiren ekibin başında bulunan Doug Martin, sistemin şimdilik prototip aşamasında olduğunu fakat yaptıkları çalışmanın sonucunu almayı başardıklarını belirtti.

Projenin ortaya çıkmasını sağlayan etkenin 2013 yılında Peru Teknoloji ve Mühendislik Üniversitesi‘nin tasarladığı benzer bir sistem olduğunu söyleyen Martin, geliştirdikleri sistemin de az masraflı ve sağlıklı olduğunu belirtti. Peru’daki sistem, 5 su jeneratörü ile 3 ayda yaklaşık 10 bin litreye yakın su üretebiliyordu.

Martin’in tasarladığı On-the-Go H2O ismindeki sistem ise yalnızca klimadan faydalanarak 1.9 litre su üretebiliyor. Klima açık olduğu müddetçe su üretmeye devam eden sistem, suyu mini bir tank içerisinde tutuyor. Özellikle uzun soluklu yolculuk yapan kişiler için On-the-Go H2O’nun hayat kurtaran bir proje olduğunu söylemek mümkün.

Martin’in de belirttiği üzere sistem, şu an için geliştirilme aşamasında. Piyasaya sürülüş tarihiyle ilgili şimdilik bir bilgi yok.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0