Ford, Direksiyonu ve Pedalı Olmayan Gerçek Sürücüsüz Otomobiller Üretecek

1
0
0
0
0
Ford direksiyonu, gazı, freni ve vitesi olmayan; tüm kontrolün araca kaldığı tam anlamıyla sürücüsüz otomobilini 2021 yılında piyasaya çıkaracak.

Günümüzde otomobil sektöründe özellikle orta sınıf araçlarda önemli bir yere sahip olan ABD merkezli Ford, sektördeki yerini korumak için yenilikçi davranarak sürücüsüz otomobil konusunda çalışmalar yapan ilk şirketlerden biri olmuştu.

Ancak Google, Mercedes, Tesla ya da Ford  gibi herhangi bir markanın sürücüsüz araçlarına baktığımızda bugüne kadar gördüğümüz tüm sürücüsüz araçlar olası bir durumda araçtaki sürücü tarafından kontrol altına alınması için klasik arabalardaki direksiyon ve pedal gibi kontrol araçlarını bulunduruyor, aynı zamanda şu anki sürücüsüz otomobiller bu kontrol araçlarından faydalanarak ulaşımı sağlıyor.

Gelecekte otomobillerin hiçbir şekilde sürücüye ihtiyaç duymayacak kadar geliştirileceğini düşünen Ford, önümüzdeki 5 yıl içinde direksiyonu, gazı, freni ya da vitesi olmayan; her şekilde kendini tam anlamıyla kontrol edebilecek bir sürücüsüz otomobilini piyasaya süreceğini duyurdu. Şirket kısa süre içinde bu tür sürücüsüz otomobillerin bir standart halini almasını bekliyor.

Ford CEO’su Mark Fields’in Palo Alto’da konuyla ilgili yaptığı açıklamayı ve aracın prototipinin gösterildiği videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0