Ford'un Yeni Elektrikli Modeli 'Mustang Lithium' ile Tanışın

57
7
4
4
3
Ford'un yeni Mustang Lithium elektrikli otomobili ilk kez 2019 SEMA Show'da ortaya çıktı ve özellikleriyle herkesi şaşırttı. Yeni otomobil, Ford'un elektrikli araç sektörüne yönelmesi konusunda bir köprü oluşturabilir.

Ford'un yeni elektrikli Mustang modeli, 17 Kasım'da ilk kez tanıtılacak, ancak merak edenler için 2019 SEMA Show fuarından ilk görüntüler geldi. Mustang Lithium adı verilen yeni otomobil, adından da anlaşılacağı gibi gücünü lityum bataryadan alıyor.

Yeni elektrikli araç, kaputun altında 900 beygirlik (671 kW) V8 çift güç çeviricili Phi-Power çift çekirdekli elektrik motoruna sahip ve bu gücü 6 ileri manuel şanzıman yönetiyor. Otomobile 800 voltluk Webasto batarya sistemi elektrik sağlıyor ve megawatt güç boşaltma özelliği sunuyor. Elektrikli araçların performansına aşina olmayanlar için; yeni Ford Mustang bugün satın alabileceğiniz çoğu elektrikli otomobilin performansını ikiye katlıyor ve tek motorlu sistem daha az ısı üretirken, aynı zamanda aracın daha hafif olmasını sağlıyor diyebiliriz.

ford mustang lithium

Otomobilin meraklıları için en büyük haber, Ford'un eski tarz 6 ileri manuel şanzıman tercih etmesi. Kullanılan şanzıman Getrag MT82'nin ince bir versiyonu ve 1.356 Nm anlık torka dayanacak şekilde üretildi. Ford Performance yarım şaft Süper 8.8 Torsen diferansiyel, gücü arka tekerleklere aktarıyor.

Diğer yandan Ford Performance Track Handle Pack, kule gergisi ve Shelby GT350'den alınan altı pistonlu Brembos ile daha alçak süspansiyon, elektrikli aracın kontrolüne yardımcı oluyor ve görsel olarak gövde kitine sahip olmasını sağlıyor. Vites kutusu, en yüksek güç için motoru etkili kullanmak için tasarlandı. Ancak manuel şanzıman güç dağıtımını engelleyerek ve Mustang Lityum'u olabileceğinden daha yavaş hale getirecek.

ford mustang lithium

Ford, önümüzdeki yıllarda ağır bir şekilde elektrikli otomobillere geçmeyi planladığında, yeni bir Mustang Lithium arada köprü görevi görebilir. 900 beygir gücü kesinlikle iddialı ve elektrikli araçlarda çok şeyi değiştirebilir.

Kaynak : https://www.motor1.com/photo/4488218/ford-mustang-lithium-live-image/
57
7
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
57
7
4
4
3