Ford Ranger Raptor ve Focus Estate ST Modelleri Polis Filosuna Katıldı

22
1
0
0
0
Daha önce de bazı modellerini Amerikan polisinin filosu için özel olarak dizayn eden Ford, iki ayrı modelini İngiltere polisi için yeniden tasarladı. Ford Focus ST ve Ford Ranger Raptor modelleri, İngiltere polisinin filosuna katılmak için testlere çıkmaya başladı.

Amerika merkezli otomobil üreticisi Ford, birçok ülkenin polis güçleri için otomobillerini yeniden tasarlıyor ve yollara çıkarıyor. ABD ve İngiltere gibi ülkelerde daha önce polis arabaları tasarlayan ve üreten şirket, İngiltere polisleri için iki farklı modelini yeniden tasarladı. İngiltere polisi, filosuna yeni Ford Ranger Raptor ve Ford Focus Estate ST modellerini katmayı planlıyor.

Ford, İngiltere genelindeki polis kuvvetleri için iki farklı performans odaklı aracının deneme sürecinin başladığını duyurdu. Daha önce Mustang GT modelini İngiltere’de deneyen Ford, orta boy bir pick-up modeli olan Ford Ranger Raptor’un ekstrem arazi özelliklerine sahip olan bir varyantını ve bunun yanında da 4 kapılı Ford Focus hatchback modelinin performans odaklı modifiye edilmiş varyantını İngiltere polisi için test etmeye başladı.

İki model de İngiltere polisinin sarı ve mavi renkteki kareli desenine büründü:

Ford Polis

İki otomobilde de performansı artıracak çeşitli geliştirmeler yapan Ford, otomobilin dış yüzeyinde de değişikliklere imza attı. Tahmin edilebileceği üzere iki aracın da boyasını değiştiren Ford, İngiliz polisi tarafından belirlenen sarı ve mavi renkli kareli desenleri araçların gövdesine yerleştirdi. Boyanın dışında ise otomobillerin önüne, arkasına ve üstüne acil durum lambaları ve sirenler eklendi.

Ford, Ranger modelini ideal bir kırsal alan takip aracı olarak görüyor ve daha çok arazi gibi yerlerde kullanılabileceğini belirtiyor. Ranger’ın yanı sıra Ford Focus modeli ise daha çok şehir içerisindeki olaylar ile ilgilenecek.

Ford’un İngiltere polisi için özel olarak hazırladığı Ranger Raptor modeli, 210 beygir güç üreten 2,0 litrelik EcoBlue motoruna sahip ve bu motor, aracın 169 km/sa hız yapabilmesini sağlıyor. Daha çok şehir içerisinde kullanılacağı öngörülen Ford Focus modeli ise 187 beygirlik 2,0 litre EcoBlue motoruna sahip ve otomobil, yaklaşık 250 km/sa hıza ulaşabiliyor.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/12/02/ford-ranger-raptor-focus-estate-st-police-cars/
22
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
1
0
0
0