Ford'un Mustang EV'i Tanıtmasının An Meselesi Olduğu Açıklandı

24
8
2
1
1
Mustang Lithium aracıyla çıtayı oldukça yükseklere taşıyan Ford, yeni bir Mustang EV aracın ın kullanıcıyla buluşmasının oldukça yakın olduğunu açıkladı.

Elektrik enerjisiyle çalışan bir Ford Mustang hayali, gerçek olmaktan çok da uzak olmayabilir. Aslına bakacak olursak Ford, geçmişte Webasto ile iş birliği yaparak tamamı elektrik enerjisiyle çalışan Pony sınıfında bir aracın prototip modelini üretmişti. Üretilen bu araba, SEMA 2019’da sergiye çıkarılan 900 beygirli Mustang Lithium EV Concept aracıydı.  

Fakat Ford’un elektrik enerjisiyle çalışan yeni Mustang’lere olan yaklaşımı, oldukça ilgi çeken ve güçlü bir imaj çizen EV aracıyla bir bağlantı taşımıyor. Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Mustang Mach-E aracının arkasındaki baş mühendis olan Ron Heiser’dan gelen açıklamalara göre; Mach-E’den sonra artık Mustang EV’nin de araba tutkunlarıyla buluşması an meselesi olabilir.  

Heiser, ayrıca yaptığı açıklamalarda; gelmesi dört gözle beklenen yeni araç ile ilgili birkaç bilgi daha paylaştı.

ford ev

Heiser, Mach-E’nin yer aldığı platformun Blue Oval’in yeni EV mühendisliğine dayandığından bahsetti. Heiser, EV’nin yer aldığı bu yeni platformun oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğundan ve araba üzerinde yapılacak donanımla ilgili tercih ve seçeneklerinin oldukça fazla olduğundan bahsetti.

Mustang EV’nin hala bir olasılık olduğuna dikkat çeken Heiser, aracın üretilip kullanıcıyla buluşmasının hangi tarihte olacağının herhangi bir kesinlik taşımadığından bahsetti. Heiser, Mustang EV’nin üretimi hakkında sahip olduğu bu öngörülerin, dünyadaki mevcut durumun araba piyasasını eninde sonunda EV araçlara yönlendireceği fikrine dayandığını söylüyor.

Peki, gelecekte kullanıcılarla buluşması beklenen yeni Mustang EV, kudretli Mustang Lithium Concept ile boy ölçüşebilecek mi?

ford ev

Heiser, bu konuya dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Fakat eğer Ford bu başarıyı EV odaklı olmayan bir platformda başarabiliyorsa, Blue Oval platformunun da bu başarıya rahatlıkla ulaşacağını söylemek oldukça yerinde olur.

Yeni nesil Ford Mustang arabaların 2021’e kadar kullanıcıyla buluşması bekleniyor. Ayrıca söylentiler, bu yeni araçların arkadan çekişli ve AWD model seçeneklerine de sahip olacağı yönünde. Hibrit Mustang de ayrıca konuşmalar arasında yer alıyor.  

Kaynak : https://www.motor1.com/news/385312/ford-mustang-ev-is-coming/
24
8
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
8
2
1
1