Ford’un Otonom Aracı, Fabrika İşçilerine Günde 40 Saat Kazandırıyor

16
2
0
0
0
Ford’un Otonom Aracı, Fabrika İşçilerine Günde 40 Saat Kazandırıyor
Ford'un kendi kendini sürebilen aracı, tesisler arası getir-götür işlerini yaparak işçilere günde toplam 40 saat kazandırıyor.

Ford, fabrikada gereksiz vakit kaybettiren getir-götür işleri gibi işlerini yapacak ‘Survival’ adındaki otonom aracını bir süredir test ediyordu. Robot, Ford mühendisleri tarafından sıradan işleri, yani işçilerin zamanını çalacak getir-götür gibi işleri yapması için tasarlandı. Robot şu anda İspanya’daki bir Ford tesisinde hizmet ediyor.

Şirketin açıklamasına göre Survival, İspanya’nın Valencia şehrinde yer alan Ford tesisinin bütün planlarını biliyor. Bu araç, gerçek işçilerin yerine geçsin diye değil, aksine işçilerin işini kolaylaştırması için tasarlandı. Survival, tesisler arasında eşya taşımacılığı yapıyor ve 17 adet eşya taşıma kapasitesi mevcut.

Ford, Survival’ı neredeyse 1 yıldır test ediyor ve söylenilene göre Survival, işçilere toplamda günlük 40 saatlik bir vakit kazandırıyor. Robot olmadığı takdirde işçiler, bütün eşyaları tesisler arasında kendileri taşımak zorunda kalıyor.

Birçok otonom araç gibi Survival da LiDAR (etraftaki objeleri tanımlamak için lazer gönderen bir radar sistemi) teknolojisini kullanıyor. Tesis planlarına göre hareket etmenin dışında Survival, eğer önüne insan çıkarsa bunu fark edip anında manevra yapabiliyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/ford-self-driving-robot-helps-employees-focus-on-complex-projects-11576325/
16
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
2
0
0
0