Fornite Oyuncularının Hesaplarını Kapatan Sony’den Utanç Verici Açıklama!

138
25
8
8
7
PlayStation 4 üzerinden Fortnite oynayıp, aynı hesaplarla Nintendo Switch’e giriş yapan kullanıcıların bazıları, hesaplarının kapatılmasıyla Sony’den açıklama bekliyorlardı. Nintendo Switch için yeni çıkan Fortnite, Sony’nin kullanıcıları kaptırmak istemesi yüzünden krize neden oldu. İki günlük sessizliğin ardından Sony’den ilk açıklama geldi.

Eğer bir oyunu çok seviyorsanız ve sahip olduğunuz bütün platformlarda oynamak istiyorsanız, hiçbir firma bu hakkınızı elinizden alamaz. Kısa bir süre önce Nintendo Switch platformuna da gelen Fortnite ise konsol dünyasında çılgınlık yaratmaya devam ediyor. Bundan 2 gün önce, PlayStation 4 üzerinden bağlandıkları hesaplarla Switch’te oyuna tekrar giriş yapan kullanıcıların hesaplarının kapatılması, ortalığı karıştırmıştı. 

Olay hakkında Sony’den bir açıklama bekleniyor, ancak şirket sessizliğini koruyordu. Bir daha PlayStation 4 üzerinden hesaplarına giriş yapamayan oyuncular, Sony’den açıklama gelmedikçe sinirlenmeye devam ettiler. Konuyla ilgili BBC’ye açıklama yapan Sony, oyuncuları daha da kızdıracak ifadelerde bulundu.

“PlayStation topluluğunun oyun deneyimini geliştirmek için neler istediğinizi her zaman görüyoruz. PlayStation Network'teki 80 milyondan fazla aktif kullanıcıyla birlikte, Fortnite ve tüm çevrimiçi oyunlar sayesinde devasa bir oyun topluluğu oluşturduk.”

Buraya kadar olayla ilgili herhangi bir açıklama ya da sorumluluk üstlenilmiş değil. Açıklamanın devamında, “Sony ayrıca PC, Mac, iOS ve Android cihazlarla Fortnite için çapraz destek sunarken, PS4'ün diğer platformlarda daha fazla oyuncuyla karşılaşmak için Fortnite hayranlarının şansını artırıyor” sözleri yer alıyor. Zaten açıklamanın tamamı da bu kadar. Yani Sony, bir çözüm yolu önermiyor, sorunu nasıl gidereceğinden bahsetmiyor, kullanıcıları sakin kalmaları için yönlendirmiyor. Hatta az daha zorlasa bu kadar büyük bir platformun kurucusu olmasını sağlayan şeyin oyuncular olduğunu unutacak.

Açıkçası Sony’nin bu açıklaması, vertigo hastalığına yakalandığının bir göstergesi. Dünya çapındaki en büyük oyun platformlarından birisine sahip olması, konsol dünyasının en büyük markası haline gelmesi, onu tercih eden kullanıcılara bu şekilde yaklaşma hakkı vermiyor. Biraz büyüklüğünün havasına kapılan Sony, bir an önce Fortnite oyuncularının sorununu çözse iyi olur. Zira Fortnite da kendi başına büyüyen bir kitleye sahip. 

Epic Gamesi Fortnite’ın arkasındaki isim olarak henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Lakin onun da araya girip Sony ve oyuncularla ortamı ısıtması gerekiyor. Sony’nin ücretsiz oyunlar için sürekli aynı tutucu tavrı takındığını biliyoruz. 

Bakalım bu kriz daha da büyüyecek mi. Gözler şu anda Epic Games ve Sony’den gelecek daha doyurucu açıklamalarda.

Kaynak : https://www.polygon.com/2018/6/14/17463114/sony-ps4-fortnite-response-nintendo-switch-account
138
25
8
8
7
Emoji İle Tepki Ver
138
25
8
8
7