Fortnite Bağımlılığı Yüzünden Tuvalete Bile Gitmeyen 9 Yaşındaki Kız Çocuğu, Tedavi Görmeye Başladı

67
21
7
5
4
Son birkaç ayda popülaritesi iyice artan ve dünya genelinde 40 milyondan fazla oyuncusu bulunan Fortnite'in 9 yaşındaki bağımlısı, tedavi görmeye başladı.

Oyun bağımlılığı ve psikolojiye etkileri son yıllarda sıkça tartışılan konular arasında yer alıyor. Şiddete yönlendirmeden fiziksel rahatsızlıklara kadar pek çok anlamda araştırılan oyun bağımlılığının aslında ne kadar ciddi bir sorun olduğunu ortaya koyan bir olay da İngiltere'de yaşandı.

9 yaşında bir kız çocuğu, Ocak ayında ailesinin satın aldığı Xbox'da Fortnite oynamaya başladı. Sonrasında ise yaklaşık iki ay içinde ders notlarında ve sosyal davranışlarında bazı değişiklikler sezen öğretmenleri ve ailesi birkaç kez konuşmayı denediler ancak bir sonuca varılamadı. 

Babası, bu değişimin, başından kalkmadığı oyun sebebiyle yaşandığını anlamış olacak ki Xbox'ı elinden almaya çalıştı. Ancak karşılığında küçük kız babasına şiddetle karşılık verdi. Tabii ki mesele 9 yaşında bir çocuğun verdiği zarar değil, aksine o yaşta bir çocuğun, bir şeye bu kadar bağımlı hale gelmesi şaşırtıcı olan.

Aile için son nokta ise, babanın sabaha karşı ışık görüp kızının odasına girdiğinde onu altını ıslatmış halde oyun oynamaya devam ederken bulması oldu. Tuvalete gitmeyi bile saatlerce erteleyip sabaha kadar başından kalkmadan oyun oynayan kız, sonrasında ailesi izin vermediği için geceleri kalkıp gizli gizli sabaha kadar oyun oynadığını itiraf etti. Aynı zamanda kredi kartından ayda ortalama 50 sterlin (300 TL) değerinde online ödemeler de yapıldığını fark eden aile, kızlarına sorduklarında oyun içi satın almalar için de harcama yaptığını söyleyen kız, şu an düzelebilmek için çaba harcıyor.

Aile ise başlangıçta oyun oynamasına müsade ettiklerinde kızlarının sağlığına zarar verecek birşey yaptıklarının farkında olmadıklarını söylüyorlar. Küçük kız şu an yoğun bir bağımlılık tedavisi görüyor. Çocuk gelişimi ve bağımlılık konusunda uzmanlara göre, küçük yaşta bu tarz oyunlara fazla maruz kalmak zihinsel sağlık için oldukça tehlikeli.

Oyun oynamayı hepimiz çok seviyoruz, zaman zaman bizim de sabaha kadar karanlık odada ekran ışığıyla oyun oynadığımız kaçamaklar oluyor, ancak bunu alışkanlık ve hatta bağımlılık haline getirmenin,temel ihtiyaçlarımızın önüne geçmesinin, anlık keyifle ödenemeyecek kadar büyük zararları olduğunu unutmamamız gerek.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-5826465/Girl-nine-rehab-addicted-Fortnite-video-game-wet-herself.html
67
21
7
5
4
Emoji İle Tepki Ver
67
21
7
5
4