Epic Games, Fortnite'ı Bağımlılık Yaratan Bir Oyun Yaptığı Gerekçesiyle Davalık Oldu

66
16
5
3
2
Battle Royale türünün en başarılı örneklerinden olan Fortnite, dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor. Oyunun çocuklar üzerinde bıraktığı etki de bazı çevrelerce bağımlılık olarak yorumlanıyor. Kanada merkezli bir hukuk şirketi de Epic Games'i "Fortnite'ı bilerek bağımlılık yaratan bir oyun yapmak" suçlamasıyla dava edecek.

Dünya üzerinde ciddi bir oyuncu kitlesi bulunan oyunlardan biri olan Fortnite, her geçen gün yeni oyuncuların favori oyunu hâline geliyor ve kitle büyümeye devam ediyor. Sezon başlarında sunduğu yeniliklerle dikkat çeken oyun, bu sefer oldukça farklı bir konuyla gündeme geldi.

Kanada merkezli hukuk firması Calex Légal'den Alessandra Esposito Chartrand'e göre Epic Games, Fortnite'ı yaratırken birçok psikolog işe aldı ve oyunun en yüksek düzeyde bağımlılık yaratması için çalışmalar yürüttü. Epic Games'in gençleri bağımlılık yoluyla oyuna çektiğini söyleyen avukat, durumu mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

Chartrand'e göre Fortnite'ı sigara bağımlılığıyla bağdaştırmak mümkün:

epic games

Avukat Alessandra Esposito Chartrand, 2015'te tütün şirketlerine yönelik görülen davayı örnek göstererek Epic Games'in bağımlılık riski konusunda üzerine düşeni yapmadığını söylüyor. Quebec Yüksek Mahkemesi'nin sigara içmenin tehlikeleri konusunda müşterilerini uyarmayan şirketlere verdiği cezaya değinen avukat, Epic Games'in bağımlılık konusunda bilgi verme zorunluluğunun olduğunu belirtiyor.

Şirkete gelen iki ebeveynin söylediklerini aktaran Chartrand, "Ebevenyler, çocukları için endişeliler. 'Fortnite'ın çocuğumuzun hayatını mahvedeceğini bilseydik oynamasına asla izin vermezdik' diyorlar" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde kişisel bilgilere ulaşılabilmesini sağlayan güvenlik açığıyla gündeme gelen Fortnite'ın başı bu sıralar davalardan kurtulmayacak gibi görünüyor. Davaların nasıl sonuçlanacağını ise önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2019-10-06-new-legal-challenge-accuses-epic-of-knowingly-creating-the-very-very-addictive-game-fortnite
66
16
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
66
16
5
3
2