Fortnite İçin V10.0 Güncellemesi Yayınlandı: İşte Tüm Yenilikler

19
8
7
5
1
9 sezonu geride bırakan Fortnite, 10. sezonunu bugün itibarıyla başlatıyor. Yeni sezonun başlaması nedeniyle oyuna yeni bir de güncelleme geliyor.

Son dönemlerin popüler hayatta kalma oyunlarından bir tanesi olan Fortnite, bugün itibarıyla yeni bir sezona başlıyor. Yeni sezon, beraberinde büyük bir güncellemeyi de getiriyor.

9 sezonu geride bırakan Fortnite, geniş bir oyuncu kitlesiyle yoluna devam ediyor. Oyunun 10. sezonu için yayınlanan güncelleme ise, pek çok yenilik ve performans iyileştirmeleri içeriyor. Gelin, güncellemeyle birlikte Fortnite'a eklenecek olan yeni özelliklere yakından bakalım.

fortnite 10. sezon

Tüm yeniliklere detaylı olarak bakmadan önce bahsetmemiz gereken birkaç husus bulunuyor. Pek çok oyunsever, son dönemlerde piyasaya sürülen oyunlarda yaşanan performans sorunlarından dolayı şikayetçiler. Bu bağlamda Fortnite, V10.00 güncellemesiyle birlikte oyunseverleri hem sevindirecek hem de üzecek yeniliklerle geliyor. Artık oyunseverler, Fortnite'tan daha yüksek bir performans alacaklar ancak bundan sonra Fortnite oynamak için, daha iyi bir ekran kartına ihtiyaç duyulacak. Bunun nedeni artık Fortnite'ın, DirectX 11 desteğine sahip olan ekran kartlarında çalışacak olması. Bu da Fortnite'ın bundan sonra, DirectX 9 ve DirectX 10 gibi desteklere sahip olan ekran kartlarıyla uyumlu olmayacağı anlamına geliyor.

Fortnite V10.00 ile getirilen yenilikler:

  • 10. sezonla birlikte Fortnite oyuncuları, arkadaşlarına sezon bileti hediye edebilecekler. Bu da, oyuncuların arkadaşlarıyla birlikte 10. sezonun tüm avantajlarından faydalanacakları anlamına geliyor. Üstelik arkadaşlarına sezon bileti gönderen kullanıcılara, hediye kasa verilecek. Epic Games, sezon bileti hediye etme etkinliğini 15 Ağustos'a kadar devam ettirecek.
  • 10. sezonla birlikte oyuna yeni bir zırh (!) geldi. Bu aslında tam anlamıyla bir zırh değil. M.E.K.A. olarak adlandırılan bu yeni özellik, iki takım arkadaşının dev bir robotun içerisinde girmesine ve üzerinde bulunan silahlarla rakiplerini alt etmesine yardımcı oluyor. Oyuncular, fazlasıyla işlevsel olan M.E.K.A.'dan fazlasıyla memnun kalacağa benziyor.
  • Oyunun "Arena Oyun Modu" ile ilgili de bazı gelişmeleri mevcut. Buna göre onuncu sezonla birlikte bu modda oynayan oyuncuların puanları sıfırlanacak ve yeni bir puanlandırma sistemi kullanılacak. Ayrıca bu moda, üç yeni lig eklenmiş durumda.
  • İsabetli vuruşlarda ortaya çıkan seslere de yenileri eklendi.

Bu yeniliklerin haricinde Fortnite'ın V10.00 sürümüyle bazı iyileştirme ve hata giderme işlemleri de yapılmış durumda. Bu değişikliklere bakacak olursak;

  • Oyuncuların merdivenin alt kısmına sıkışma sorunu giderilmiş durumda.
  • Bundan sonra el bombaları, araçların içinden geçip gitmeyecek.
  • Bütün platformlar için ön yükleme performansı iyileştirilmiş durumda. Bu da oyunseverlerin tam yüklenmemiş binaları görmesini engelleyecek.
  • Ayrıca çevre seslerinin birdenbire kesilme sorunu da giderilmiş durumda. Bu güncellemeyle ufak ses iyileştirmeleri de yapılmış durumda.
  • Tüm bunlara ek olarak lobi kamerasındaki problemler, içerik mesajı yükleniyor hatası ve farklı modlara geçiş sırasında yaşanan sorunlar da giderildi.

Tüm bu yeniliklerle birlikte Fortnite'ın 10. sezonu artık oynanabilir. Oyunun kendisi ücretsiz olarak sunulsa da onuncu sezondaki özel ödüllere sahip olabilmeniz için sezon biletine sahip olmanız gerekiyor. Fortnite bu konuda, iki farklı bilet imkanı sunuyor. Bunlardan bir tanesi Savaş Bileti, diğer ise Savaş Paketi. İki paket arasındaki fark ise Savaş Paketi'nin ilk 25 seviyeyi otomatik olarak açıyor olması. Savaş biletini oyunun içerisinden satın alabilirsiniz.

Kaynak : https://www.dsogaming.com/news/fortnite-season-10-releases-today-will-require-directx-11-gpu-full-patch-notes/
19
8
7
5
1
Emoji İle Tepki Ver
19
8
7
5
1