Fotoğraf Yarışmasının Kazananı, iPhone 6 ile Çekilen Bir Fotoğraf Oldu

39
8
7
2
0
Columbia Gorge fotoğraf yarışmasının bu yılki galibi, iPhone 6 kullanılarak çekilen bir fotoğraf oldu.

iPhone ile çekilen fotoğrafların yarışmalarda ödüller almasına alışkınız. Sonuçta akıllı telefonların kamera sensörleri ve renk bilimleri oldukça ilerledi ve gerçekten çok yüksek kalitede görüntüler yakalayabiliyorlar.

Bu defaki ödül ise oldukça şaşırtıcı bir fotoğrafa gitti. Fotoğrafın çekildiği cihaz bir iPhone 6. Telefon, bundan 5 yıl önce piyasaya çıkmıştı.

ABD Portland’da bulunan Columbia Gorge, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş ve bu hafta, dördüncü yıllık fotoğraf yarışmasının kazananını açıkladılar. Yarışmaya katılan kişiler, 5 kategoriden birinde yarışması için fotoğraflarını gönderdi. Bu kategoriler Kültürel, Bilimsel, Vahşi Yaşam, Vahşi Çiçekler ve Genç Fotoğrafçı olarak belirkendi.

Kazanan fotoğraf ise Colleen Wright’a ait, Oswego Gölü’nün çekildiği bir fotoğraf oldu. 3 Eylül 2018’de iPhone 6 ile çekilen fotoğrafta güneş ışıkları ağaçların ve sislerin arasından süzülüyor.

Jüri, fotoğrafın “doğadaki ve özel olarak da Gorge’daki dirayeti özetlediğini” söylüyor.

Yarışmada büyük ödülü Colleen Wright kazanırken, kültür ve bilim kategorilerinde kazanan Jeremiah Leipold oldu. Vahşi Çiçekler kategorisinde Don Jacobson, Vahşi Yaşam kategorisinde ise Bill Partin ödülü kucakladı. Gençler kategorisinde ise ödül 14 yaşındaki Ethan Nenadic’in oldu. Yarışmaya toplamda 352 fotoğraf gönderildi.


Kazanan fotoğraf

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/04/08/iphone-6-columbia-gorge-contest/
39
8
7
2
0
Emoji İle Tepki Ver
39
8
7
2
0