Gözlerimiz, Fotoğraflarda Neden Kırmızı Renkte Çıkar?

2
1
0
0
0
Kimi zaman -özellikle loş ortamlarda çekilen fotoğraflarda- gözünüzün renginin neden kırmızı göründüğünü biliyor musunuz?

Fotoğraflarda gözünüz kırmızı renkte çıkıyor ve siz de muhtemelen bunun sebebini bilmiyorsunuz. O zaman hemen bunun neden olduğuna dair açıklamamıza başlayalım.

Göz bebeklerimiz, ışık miktarının değişkenliğine paralel olarak şekil değiştirir ve ışığa karşı daha duyarlı olur. Genellikle karanlık ortamlarda kullandığımız flaş ışığın yanması sırasında göz bebeklerimiz düşük ışığa ayarlı olduğu için bu ani ışık yüzünden gerekli boyutu alamaz. Işık, bu sırada gözbebeklerimizin içinden girer ve koroid üzerindeki damar tabakasını yansıtır. Kan bakımından zengin olan retinanın içi bu sayede aydınlanır ve gözün kırmızı renginde görünmesine sebep olur. 

Eğer flaşın yandığı sırada kameraya bakıyorsanız, fotoğrafınız yüksek ihtimalle kırmızı gözlü olacak şekilde çıkacak. Artık kameralarda ana flaştan önce küçük bir flaş daha yanıyor. Bu flaş, göz bebeklerinizin kapanmasına olanak sağlayarak gözünüzün olduğu renkte çıkmasını sağlıyor. Fotoğraf çekileceğiniz kameranın böyle bir özelliği yoksa ve gözünüzün kırmızı renkte çıkmasını istemiyorsanız, o zaman öncelikle bulunduğunuz ortamın ışık yoğunluğunu ayarlamanız gerekiyor.

Dip not: Hayvanların fotoğraflarda parlak gözlü çıkmalarının sebebi ise gözlerinde bulunan Tapetum Lucidum ismindeki bir tabaka. Bu tabaka, hayvanların geceleri çok daha iyi görmesini sağlıyor.

Kaynak : http://sosyalmedya.co/fotograflarda-kirmizi-gozlu-cikmanizin-sebebi-nedir/
2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0