Fujifilm, Tatillerinizi Ölümsüzleştirecek Yeni Cep Boy Kamerası XF10'u Duyurdu

9
8
5
3
2
Fujifilm, tatile çıkanlar veya her an fotoğraf çekmek isteyenler için cep boy kamerası XF10'u kullanıcıların beğenisine sundu.

Fujifilm, yüksek kaliteli yeni kompakt kamerası Fujifilm XF10'u duyurdu. Büyük sensörlü ve sabitlenmiş f/2.8 diyafram aralığına sahip cep boy kompakt kamera, X Serisi'ndeki kardeşleri kadar lens esnekliğine sahip olmasa da, APS-C sensör, 24.2 megapiksel çekim kalitesi sunuyor.

Yüksek kalite görüntü sağlayan XF10'un boyutları sizi bu kamerayla tatile gitmek için teşvik ediyor. Yeni Fujifilm, günlük hayatta kullandığınız akıllı telefonların kamerasının yerine geçme girişiminde bulunuyor. Bu tercihi yapmanız için birkaç kullanışlı özellik sunuyor.

279 gramlık gövdesinde vizör için yeterli yer yok ancak, 3 inç'lik dokunmatik ekran, frame (çerçeve), birkaç tuş ve mod düğmesi barındırıyor. Dokunmatik ekranı kaydırdığınızda görüntü 1:1'lik, Instagram gibi sitelere uyum sağlayan Kare Mod'a geçiş yapıyor. Kameradan fotoğrafları akıllı telefonunuza aktarabilmeniz için Bluetooth desteği de bulunmakta. Aynı zamanda, 18.5mm Fujinon lens - 288mm x 35mm formata eşdeğer - çerçevenin kenarlarında hiçbir sapma veya keskinlik kaybı olmayacağı vaat ediliyor. Dijital Teleconverter fonksiyonuna sahip XF10 35mm formatında, 35mm veya 50mm odak uzaklığı da sağlıyor. En düşük odaklama mesafesi ise merceğin ucundan 10cm.

Eğer eski usul isterseniz, çeşitli film simülasyonları modları bulabilirsiniz. Hatta, XF10 seçim yapmanız için size 11 mod sunuyor. Modlar, daya iyi bir doygunluk ve koyu siyahlar için Velvia, retro çekimler için Sepia ve PRO Negatif gibi diziler barındırıyor. Standart, doğru cilt tonlarına ve portreler için daha yumuşak doygunluğa öncelik veriyor. Geliştirilmiş Filtreler için HDR, monokrom (NIR) ve daha birçok tarz seçeneği Instagram'da filtre bulmakla uğraşmadan kullanabilirsiniz.

XF10'da bazı değişik durumlar da mevcut. Cihazla 4K video çekebilirsiniz, ancak saniyede sadece 15 kareye ulaşabilirsiniz. Basitçe söylersek Fujifilm, birçok kareyi birleştirip video oluşturuyor ve ortaya çıkan sonuç biraz yetersiz olabiliyor.

Fujifilm XF10 şampanya altını ve siyah renklerde Ağustos ayında piyasa çıkıyor. Fiyatı ise 499 Dolar (2396 TL + KDV) olacak.

Kaynak : https://www.slashgear.com/fujifilm-xf10-premium-compact-prime-lens-camera-19538209/
9
8
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
9
8
5
3
2