MIT'deki Yapay Zekalı Robotların Futbol Oynadığı İlginç Video

32
5
3
3
3
Robotların hızlı gelişimi, insanları hem heyecanlandırıyor hem de ürkütüyor. Yeni bir videoda ise MIT’den Mini Cheetah isimli dokuz adet küçük robotun bir futbol maçı yaptığı görüldü.

MIT'de üretilen yapay zekâlı robotlar, bir gün dünyayı robotların ele geçirmesi durumunda muhtemelen karşı karşıya kalacağımız bir görüntüyü şimdiden ortaya koydu. Mini Cheetah isimli robotlardan 9 tanesi, futbol oynamak için çim sahaya ayak bastı. Şu anda içinizde oluşan yoğun korkuyu görmezden gelirseniz aslında her şey çok sevimli duruyor.

Robotların futbol maçı, Twitter’da yayınlanan bir videoda görüldü. Videolarda, ufak boyutlardaki robotların bacaklarını gerebildiklerini, takla atabildiklerini ve sonunda sıradan bir futbol topunu ileriye sürebildiklerini görüyoruz. Görüntüler hem sevimli hem de korkutucu görünüyor.

Maça adeta birer futbolcu gibi ısınan robotlar:

futbol oynayan robotlar

Robotların bu kadar inanılmaz görünmesini sağlayan şey, hareket devamlılığıdır. Bu robotlar, dört ayaklı hayvanları taklit edercesine dönüp zıplayabiliyorlar ancak bunu yaparken tüm vücutlarının tel ve metalden oluştuğunu unutmamak gerekiyor.

Büyük uzaktan kumandalara sahip olan robotlar, bir grup insan tarafından manuel olarak kontrol ediliyor. Bu ufak robotlar, daha büyük yapay zekâya sahip robotlarda olduğu gibi kendilerini geliştiremezler çünkü gerçekçi robotik sistemlerin geliştirilmesi yapay zekâ üzerinde yapılan çalışmalardan uzun süre önce ayrılmıştır.

Boston Dynamics tarafından geliştirilen insansı robot Atlas gibi bazı robotlar kendilerini kontrol edebilir ve çok temel bazı görevleri yerine getirebilir. Bu büyük bir adım ancak Mini Cheetah isimli robotlar, insanlar tarafından doğrudan kontrol edilmeden bir futbol sahasında serbest bırakılabilecek noktaya henüz gelmedi.

Elbette ilerleyen süreçte oraya da gideceğiz ve robotik sistemler yapay zekâyı yeni ve şaşırtıcı şekillerde kullanmaya başlayacak. Bu noktada ise yapay zekâya sahip robotların insanlar üzerindeki etkisini düşünerek geleceklerine karar vermek zorunda kalacağız. Robotların bazı komplo teorisyenlerinin söylediği gibi korkutucu sonuçlar doğurup doğurmayacağını da zaman gösterecek.

Kaynak : https://bgr.com/2019/11/08/mini-cheetah-robot-soccer-game-mit/
32
5
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
32
5
3
3
3