Füzyon Enerjisi, En Sonunda Satın Alınabilir Hale Getirilmiş Olabilir

34
4
4
3
0
Endüstrinin içerisinden gelen haberlere göre, füzyon enerjisi en sonunda ticari kullanıma uygun hale getirilmiş olabilir.

Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX, roket fırlatmalarını çok daha ucuz hale getirmeyi başarmıştı. NBC’ye konuşan enerji endüstrisi uzmanlarına göre, sıradaki amaç füzyon enerji üretimi olabilir. Onlarca yıl yapılan bilimsel araştırmalardan sonra en sonunda füzyon enerjisi ticareti gerçekleştirilebilecek bir enerji kaynağı olabilir.

General Fusion'ın CEO’su Christofer Mowry “Füzyon, ‘SpaceX anı’ için hazırlanıyor” derken Fusion Industry Association Yetkili Müdürü Andrew Holland “Özel şirketlerin yapabildiği her şey bir devin omuzlarına inşa edildi” dedi.

General Fusion ve Commonwealth Fusion Systems gibi yeni kurulan şirketler, füzyondan enerji üretmek konusunda tek başlarına değil. Birkaç devasa, uluslararası fonlara sahip füzyon reaktörleri de şu an inşa halinde. Bunlardan bir tanesi olan ve Fransa’da yer alan International Thermonuclear Experimental Reactor, 500 megavat patlama gücü üretebiliyor.

Bilim insanları, süper iletkenler gibi teknolojilerin, bu teknolojiyi uygulanabilir bir hale getirebileceğini umut ediyor.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/spacex-startups-fusion-energy-cheap
34
4
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
34
4
4
3
0