G7 Ülkeleri, Önümüzdeki Ay Sınır Ötesi Bir Siber Saldırıyı Simüle Edecek

17
4
1
1
0
Fransız yetkililer Cuma günü yaptığı açıklamada, önde gelen Batılı endüstri devlerinin ilk kez ortaklaşa bir şekilde mali sektöre yönelik büyük bir sınır ötesi siber güvenlik saldırısını simüle edeceğini söyledi.

Fransa Merkez Bankasının finansal yöneticisi Nathalie Aufauvre, Fransa’da Yedi Milletler Grubu (G7) başkanlığında düzenlenecek olan organizasyonda, finansal sektöre kötü amaçlı yazılım bulaştırmak için yaygın olarak kullanılan teknik bir işlemin simüle edileceğini belirtti.

Aufauvre, merkez bankasında gerçekleşen siber güvenlik konferansında yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası gibi kurumların bu tür testleri halihazırda yaptığını ancak Haziran ayında G7 seviyesindeki ilk uygulama olacağını söyledi.

Fransız Maliye Bakanı Bruno Le Maire konferansta, “Siber tehditler ülkelerimiz arasında daha fazla işbirliğine ihtiyacımız olduğunun kanıtıdır” dedi.

Aufauvre, üç gün sürecek organizasyonun böyle bir saldırı durumunda sınır ötesi etkilerin neler olabileceğini göstermeyi hedeflediğini açıkladı. Fransa, İtalya, Almanya ve Japonya’daki özel sektör temsilcileri de bu organizasyona katılacak.

Kaynak : https://www.reuters.com/article/us-g7-france-cyber/g7-countries-to-simulate-cross-border-cyber-attack-next-month-france-idUSKCN1SG1KZ
17
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
1
1
0