Galaxy Fold'un, Samsung'un İddia Ettiği Kadar Dayanıklı Olmadığını Gösteren Test (Video)

27
8
4
3
3
Samsung'un katlanabilir ekranlı ilk telefonu Galaxy Fold, bir sigorta şirketi tarafından test edildi. Samsung'un 120 bin kez sorunsuz açılıp kapanma iddiasını test etmek isteyen şirket, ne yazık ki Samsung'un iddialarını doğrulayamadı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, uzunca bir süredir katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefonu Galaxy Fold üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Aslında çok daha öncesinden piyasaya sürülmesi planlanan bu telefon, özellikle ekran ve menteşelerde yaşanan sorunlar nedeniyle ertelendi ve uzunca bir süre daha çalışmalar devam etti. Ancak Galaxy Fold'un yenilenmiş hali, kullanıcılarla buluşmuş durumda.

Katlanabilir ekranlı telefonlarla ilgili hala hem teknoloji üreticilerinin hem de tüketicilerin kafası karışık. Bunun nedeni ise katlanabilir ekranlı telefonların beraberinde getirdiği sorunlar ve riskler. Ayrıca pek çok tüketici, katlanabilir ekranlı telefonların gereksiz olduğunu düşünüyor ancak buna rağmen katlanabilir ekranlı telefonlar artık hayatımızın bir gerçeği.

galaxy fold

Şimdi ise bir sigorta şirketi, Galaxy Fold'un günlük kullanımdaki performansını ortaya çıkartabilmek için bir dayanıklılık testi yaptı. Yapılan test, cihazın katlanabilir ekranını ve menteşelerinin ne kadar dayanıklı olduğunun daha iyi anlaşılabilmesini sağlıyor. Ancak ne yazık ki sonuçlar, Samsung'un iddialarının yanına bile yaklaşamıyor.

Samsung geçtiğimiz dönemlerde, Galaxy Fold'un ekranının üç yıl boyunca ortalama 120 bin kez açılıp kapanacağını ve herhangi bir sorun çıkartmayacağını söylüyordu. Ancak sigorta şirketinin testlerinde Galaxy Fold, 18 bin açılıp kapanma işleminden sonra sorun çıkartmaya başladı. Galaxy Fold'un ekranı, bu açılıp kapanmaya daha çok dayanamadı ve ölü pikseller ortaya çıkmaya başladı.

Galaxy Fold

Ancak sigorta şirketi tarafından yapılan testte işler, ilerleyen dönemlerde biraz daha kötüye gitti. Öyleki Galaxy Fold'un ekranı, 40 bin açılıp kapanmanın ardından işlevini yitirmişti. Ancak bir gecelik dinlendirmenin ardından telefon, yeniden kendine geldi. 120 bin kapanıp açılmanın ardından ise Galaxy Fold, özellikle menteşe kısımlarında ciddi şekilde hasarlanmıştı.

Elbette yapılan bu test, Galaxy Fold'un yenilenmiş halinin dayanıksız olduğunu ortaya koymuyor ancak Galaxy Fold'un hala fazlasıyla hassas ve kırılgan olduğunu ispatlıyor. Belki de Samsung'un Galaxy Fold sahipleri  için sunduğu indirimli ekran değişimi kampanyası da bunun bir nedenidir. Ancak ilerleyen dönemlerde Galaxy Fold, katlanabilir ekranın sunduğu faydalar yerine çıkardığı sorunlarla konuşulacakmış gibi görünüyor. Dilerseniz artık sizleri, Galaxy Fold'a yapılan dayanıklılık testiyle baş başa bırakalım.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/10/02/galaxy-fold-folding-test/
27
8
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
27
8
4
3
3