Galaxy Note 5 ve Galaxy Note 7 Karşılaştırması: Geçmeye Değer Mi?

2
0
0
0
0
Samsung’un yeni akıllı telefonu Samsung Galaxy Note 7 resmi olarak tanıtıldı. Peki Galaxy Note 7 ile Galaxy Note 5 arasındaki farklar neler?

Akıllı telefon dünyasının lideri konumundaki Samsung, Galaxy Note 6 ismini atlayarak Note 5’ten sonra üst seviye kullanıcılara hitap eden yeni akıllı telefonu Samsung Galaxy Note 7’yi kısa bir süre önce New York’ta düzenlediği basın toplantısında resmi olarak tanıttı.

Aslında daha önce hakkında birçok bilgi sızdırılan Galaxy Note 7 resmi olarak doğrulanmış oldu. Birbirinden başarılı yeni özellikleri beraberinde getiren cihazın tanıtılmasıyla ilgili haberimizi sizlerle paylaşmıştık, bu haberimizde Galaxy Note 5 ve Galaxy Note 7 arasındaki farkları ele alıyoruz.

Tasarımsal Farklılıklar

Hatırlayacak olursanız Galaxy Note 5 modeli düz bir ekranla karşımıza çıkmış, şirket büyük ekran boyutlarında edge ekranını kullanmak isteyenler için Galaxy S6 Edge Plus modelini tüketicilerle buluşturmuştu. Ancak S6 Edge Plus modelinde kalem desteği bulunmuyordu.

Hem edge ekranlı modeller hem de Note serisinin bir araya geldiği Samsung Galaxy Note 7’de 5.7 inçlik hem kenarları kavisli, hem de köşeleri bombeli 2.5D’lik edge ekranı bizi karşılıyor. Bunun dışında Note 7’de QHD ekran çözünürlüğü korunuyor. Cihazın arka kısmında da genel cam tasarım anlayışı sürdürülüyor. Galaxy Note 7’nin ekranında Gorilla Glass 5 ekran teknolojisiyle çok daha sağlam bir ekran bizi bekliyor.

IP68 Suya ve Toza Karşı Dayanıklılık

Samsung Galaxy S7’de yer verilen 1 metre derinliğine kadar tatlı suda 30 dakikaya kadar cihazın su geçirmemesini sağlayan suya ve toza karşı dayanıklılık özelliği Galaxy Note 7’de de karşımıza çıkıyor. Galaxy Note 5 cihazında ise böyle bir özellik bulunmuyor.

Teknik Özellik Tarafındaki Farklılıklar

Samsung Galaxy Note 5 modeli, Galaxy S6 cihazındaki hemen hemen aynı teknik özelliklerle karşımıza çıkarken Galaxy Note 7 de Galaxy S7 ile aynı seviyede teknik özelliklerle geliyor. Yani S6 ve S7 cihazları arasında görülen teknik performans farkı Note 5 ve Note 7 arasında da açıkça görülüyor.

Galaxy Note 7 ile birlikte cihazın bellek miktarı değişmiyor ve Note 5’te olduğu gibi Note 7’de de 4GB LPDDR4 RAM’e yer veriliyor. Galaxy Note 7 cihazı Snapdragon 820 ile aynı seviyede olan ve Galaxy S7 ailesinde de kullanılan Samsung’un kendi ürettiği Exynos 8890 çipsetinden gücünü alıyor.

Galaxy Note 7, Note 5’e göre çok daha geniş bir hafıza sunuyor. Minimum 64GB dahili depolama kapasitesi bulunan Note 7 aynı zamanda microSD kart desteğiyle de arttırılabilir hafızaya sahip. Note 5’in minimum 32GB depolama alanı bulunuyordu ve cihaz microSD kart desteklemiyordu.

Basın toplantısında yapılan açıklamaya göre Samsung Galaxy Note 7’nin işlemcisi Note 5’e göre %30, grafik işlemcisiyse %58 iyileştirildi.

Galaxy Note 7 batarya tarafında ise Note 5’e göre 500mAh artış gösteriyor. Galaxy Note 5 cihazında 3000mAh kapasiteli batarya bulunurken Note 7’de 3500mAh kapasiteli bataryaya yer veriliyor. Ayrıca Note 7, yeni nesil USB Type – C teknolojisini destekliyor.

S-Pen’de Karşımıza Çıkan Yenilikler

Samsung’un Note cihazlarında yer verdiği kalemi S-Pen artık çok daha iyi. Note 7 ile birlikte karşımıza çıkan yeni S-Pen daha hassas ve ergonomik bir kullanım sunmasının yanı sıra, su altında da cihazı kontrol edebilmenize fayda sağlamasıyla dikkat çekiyor.

Bildiğiniz üzere suya ve toza karşı dayanıklı cihazları havuza soktuğunuzda su basıncından dolayı ekranı kontrol etmeniz pek de mümkün olmuyor. Ancak Note 7’de geliştirilen S-Pen ve cihazın IP68 sertifikası sayesinde Galaxy Note 7 sahipleri havuzdayken de cihazlarına notlar alabilecek.

Kamera Tarafındaki Geliştirmeler

Galaxy Note 5'in 16MP çözünürlüklü kamerası varken Note 7'de bu çözünürlük düşüyor ancak dual pixel f1.7 lensli 12MP çözünürlüklü arka kamera Note 5'e kıyasla çok daha başarılı görüntüler elde ediyor. Samsung’un yeni üst seviye telefonu Note 7, kardeşi Galaxy S7’deki aynı kamerayla bizi karşılıyor. Daha geniş açılı lensi ve f1.7 diyafram açıklığıyla Note 5’e göre Note 7 daha iyi fotoğraflar çekmenize imkan sağlıyor. Özellikle diyafram açıklığının artması sayesinde Galaxy Note 7, Note 5'e göre geceleri çok daha iyi çekimler yapabiliyor.

Güvenlik

Samsung, Galaxy Note 7, Galaxy Note 5 cihazında olduğu gibi başarılı bir parmak izi okuyucuyla birlikte geliyor ancak Note 7 ile birlikte hayatımıza giren iris tarayıcısı, parmak izi okuyucusunun arkaplanda kalmasına neden oluyor.

En Önemli Yenilik: İris Tarayıcı Eklendi

“Ben insanı gözünden tanırım” diyen Galaxy Note 7 devrimsel yenilik olarak nitelendirebileceğimiz iris tarayıcıyı beraberinde getiriyor. İris tarayıcı sayesinde siz ekrana baktığınız anda hızlı bir şekilde şifreniz açılıyor ve böylelikle parmağınızı okutmaya bile ihtiyaç duymadan üst seviye güvenlik sağlayabiliyorsunuz.

Sonuç olarak baktığımızda Galaxy Note 7, Galaxy Note 5'e göre öne çıkan yenilikleriyle daha iyi bir Note deneyimini bizlere sunuyor. Ancak Galaxy Note 7 ve Note 5 arasında çok radikal değişiklikler bulunmuyor. Note 7'nin Note 5 modeline kıyasla çok ciddi bir fiyat artışıyla karşımıza çıkacağını düşünürsek Note 7'deki yeniliklerin aradaki fiyat farkını hakkedip hakketmediği tartışılır.

Daha uygun fiyatla S-Pen deneyimini yaşamak isteyenler için Galaxy Note 5 hala çok doğru bir tercih. Özellikle Note 7'nin satışa sunulmasıyla Note 5'in fiyatı daha da uygun olacaktır.

Ayrıca Note 5 sahibiyseniz Galaxy Note 7'nin devrimsel yenilikler sunmadığını belirtmekte yarar var. Note 7'ye geçip geçmemekte kararsızsanız aradaki fiyat farkına göre kendi adınıza bir karar verebilirsiniz ancak fiyat sizin için önemliyse Note 5 kullanmaya devam etmelisiniz.

BONUS

Ayrıca hemen aşağıdaki videoyu izleyerek "çift kameralı iPhone 7 mi?"Yoksa "İris tarayıcılı Note 7 mi?" anketimize katılabilirsiniz.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0