Galaxy Note 7 Kullanıcıları Patlama Sorununa Rağmen Samsung'tan Vazgeçmiyor

0
0
0
0
0
Galaxy Note 7 Kullanıcıları Patlama Sorununa Rağmen Samsung'tan Vazgeçmiyor
Bataryasındaki ciddi patlama sorunu üzerine iptal edilen Galaxy Note 7 modelini kullanan kullanıcılarının çoğu, telefonunu S7 Edge ile değiştirmeyi talep etti.

Bildiğiniz gibi Galaxy Note 7 modelinde yaşanan cihazların patlaması skandalı üzerine Samsung, önce cihazları yenisiyle değiştireceğini söylemişti ancak yeni cihazlarda da aynı sorun meydana gelimişti.

Artık Galaxy Note 7'deki bu problemin oyuncak haline gelmesi ve Samsung'u ciddi bir zarara uğratması üzerine model iptal edildi. Bu durumda mevcut Note 7 kullanıcılarının Samsung'a güvenini kaybederek Apple gibi farklı üreticilere yöneleceği tahmin edilirken, Samsung kullanıcılarını kendi ekosisteminde tutmayı başardı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Tayvan'da yapılan araştırmalar sonucu, Samsung Galaxy Note 7 kullanıcılarının yaklaşık %90'ının Note 7'den para iadesi almak yerine Galaxy S7 Edge modeline yöneldiği ortaya çıktı. Bu oranın bu kadar yüksek olmasında ise Samsung'un diğer ülkelerde Note 7'den başka bir Samsung telefona geçen kullanıcılara verdiği hediye çeki olduğu düşünülüyor. Tabii Samsung'un S7 Edge modelindeki başarısı da bu oranın yüksek olmasının bir parçası.

Açıkçası Samsung, gerçekten Note 7'deki sorunu bir türlü çözemeyerek hem kendisi hasar aldı hem de bir taraftan böyle riskli bir olay yaşattığı için hasar almayı hakketti ancak hem değişim programını hızlı yürütmesi hem de Note 7 kullanıcılarına bu tarz imkanlar sağlaması bir bakıma da Samsung'un kullanıcılarına değer verdiğini gösteriyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0