Galaxy Note 7, Samsung'un Başını Ağrıtmaya Devam Ediyor

0
0
0
0
0
Telefonu ikinci kez test aşamasına almak zorunda kalan Samsung'u bekleyen başka sürprizler de var.

Bilindiği üzere Samsung, Note 7 modelindeki batarya hatasını kabul etmiş ve piyasadaki ürünleri geri çağırma kararı almıştı. Ekim ayında telefonu yeniden piyasa sürmeye hazırlanan firma adına bu sürecin sonuna yaklaşılıyor gibi görünse de, kendilerini bekleyen yeni sorunlar da olacak gibi.

Kullanıcılar, piyasaya sürülen yeni sürümlerin güvenli olup olmayacağı konusunda şüphesiz bir kararsızlık yaşayacaklardır. Hatta belki de bu konuda en büyük endişeyi Samsung’un kendisi yaşayacaktır. Zira başka bir patlama haberi markanın itibarını ciddi derecede zedeleyecektir.

Son olarak Güney Koreli bir kullanıcının değişimi yapılan Note 7’nin bu sefer de alev aldığını bildirmesi, firmanın kendisini daha da içinden çıkılmaz bir durumun içinde bulmasına yol açmıştı. Kullanıcının söylediğine göre, telefon gece boyu şarja bağlıymış. Sabah şarj kablosunu çıkarmasının ardından telefon, erimeye ve dumanlar çıkarmaya başlamış.

Yanmakta olan telefonun videosunu da çeken kullanıcı, aynı zamanda cihazın kutusunu ve kutudaki IMEI numarasının yanındaki telefonun yeni seri ve güvenli olduğu anlamına gelen siyah kareyi görüntülemeyi de es geçmemiş.

Bunun üzerine telefonu kullanıcıdan alıp, bağımsız test için SGS isimli çok uluslu sertifikasyon şirketine gönderen Samsung, buradan aldığı rapor sayesinde rahat bir nefes aldı. Rapora göre telefonun alev alma nedeni bataryası değil. Telefonun çok güçlü bir darbeye maruz kaldığının belirtildiği rapor ayrıca, cihazın arka kapağından ana kartına kadar delinmiş olduğunu söylüyor. (Meşhur tabiriyle “kullanıcısı hatası kardeşim” demişler yani)

Yani zaten halihazırda Note 7’nin test aşamasına ikinci defa bütçe ayırmak zorunda kalan Samsung, aynı zamanda, özellikle Güney Kore’de kullanıcıların birbirilerine internet mecralarından yaydığı, Note 7’nin yine güvenilir olmayabileceği söylentileriyle de başa çıkmak durumunda.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Allegedly-false-exploding-Note-7-report-causes-Samsung-to-spend-extra-cash-on-3rd-party-tests_id86136
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0