Galaxy S10'un Ultra Geniş Açılı Kamerasına WhatsApp'ta Nasıl Erişilir?

11
3
2
1
0
İki kamerası olan telefonlardaki kamerayı kullanan harici uygulamalarda kameralar arasında geçiş yapmak mümkün olmasa bile bunu Samsung Galaxy S10'da WhatsApp ile aşmanın bir yolu bulunuyor.

Birden fazla arka kamerası olan bir akıllı telefon kullanıyorsanız, telefonun kendi kamera uygulaması yerine başka bir uygulama içinden fotoğraf çekmeye çalıştığınızda kameralar arasında geçiş yapma seçeneğinizin olmadığını görebilirsiniz. Galaxy S10'daki durum da böyle ancak en azından WhatsApp'ta Galaxy S10'daki ultra geniş arka kamerayı kullanmanın bir yolu olduğunu biliyor muydunuz? Uygulama içinde normal ve ultra geniş arka kameralar arasında geçiş yapmak için özel bir tuş yok ancak bunu yapmanın bir yolu bulunuyor.

WhatsApp'ta ön ve arka kameralar arasında arka arkaya geçiş yaptığınızda uygulama, ana arka kamera ile ultra geniş kamera arasında geçiş yapıyor. WhatsApp, varsayılan olarak birincil arka kamerayı çalıştırırken ön kameraya geçerseniz ve ardından arka kameraya geri dönerseniz uygulama, ultra geniş açılı kameradan görüntü almanızı sağlıyor. Daha sonra ön kameraya geçip ardından tekrar arka kameraya geri döndüğünüzde birincil kamerayla bir resim çekebiliyorsunuz.

WhatsApp, ayrıca ön kamera için görüş alanını da değiştiriyor. Galaxy S10’un stok kamera uygulaması, özçekimler için kırpılmış bir görüntü kullanma veya 80 derecelik görüş alanının tamamını kullanma seçeneğini sunuyor. WhatsApp, arka kameralar arasında olduğu gibi ikisi arasında da geçiş yapıyor.

Bu numara sadece Galaxy S10'da değil, ultra geniş açılı kameraya sahip tüm Samsung telefonlarda çalışıyor ancak ne yazık ki Facebook ve Instagram gibi diğer uygulamalarda çalışmıyor. Bu nedenle takipçilerinizle ultra geniş açılı bir fotoğraf paylaşmak istiyorsanız telefonun kamera uygulamasıyla çekmeniz gerekiyor.

Kaynak : https://www.sammobile.com/2019/05/31/how-to-access-galaxy-s10-ultra-wide-camera-in-whatsapp/
11
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
1
0