Game of Thrones'un 8. Sezonunda Scorpion Geri Dönecek mi? (Spoiler İçerir)

7
3
1
1
0
Game of Thrones'un 7. sezonunda Daenerys'in ejderhalarından birini yaralayan ve yine aynı ejderha tarafından parçalanan Tatar yayının (scorpion) tasarımcısı Tommy Dunne, dizinin 8. sezonuyla ilgili ufak bir bilgi vermiş olabilir.

Game of Thrones'un 'silah ustası' olarak da bilinen Tommy Dunne, yeni sezonda başka bir scorpion görebileceğimizi söyledi. Fan teorilerinden biri doğruysa bu durum, Gece Kralı'nı ve onun evcil ejderhası Viserion'u durdurmanın anahtarı olabilir.

Dunne'a yeni bir scorpion görülüp görülmeyeceği sorulduğunda "Bunu maalesef cevaplayamam. Fakat şöyle söyleyeyim, görmezsek şok olurum" cevabını vermiş. Sekizinci sezonda daha çok ejderha camı silahları göreceğimizi farz edersek scorpion'un yeniden ortaya çıkması çok da 'spoiler olmayan bir spoiler' olacaktır. Sonuçta yaşayanların ordusu, neden ölülerin ordusuna karşı en büyük silahlarını kullanmasın ki?

Westeros'un tarihine baktığımızda scorpion adı verilen bu Tatar yayları (ya da arbaletler) ve bunların daha büyükleri olan balistalar uzun yıllardır kullanılıyor. Dizinin 7. sezonunda gördüğümüz scorpion, bir ejderhanın kafasını delebilecek kadar gerginlik ve güce sahip olacak şekilde geliştirilmişti. Bu silah Drogon'u yaralamış olsa da tek seferde öldürmeye yetmemişti. Aynı teknoloji ölü olmayan Viserion'ı ejderha camı ile vurmak için kullanılsaydı ejderha kesinlikle ölürdü.

İlk scorpion, Cersei Lannister'ın sağ kolu Qyburn tarafından -ki Qyburn'un muhtemelen Gece Kralı'nın ordularıyla savaşılmasında pek de yardımı olacağını düşünmüyoruz- tasarlanmıştı. Fakat Jaime tasarıma iyi bir şekilde bakmış ve Bronn olayın nasıl işlediğini anlamış olduğundan Tyrion ve Sam gibi parlak beyinlerin de buna benzer bir şeylerle geleceğini tahmin edebiliyoruz.

2018'in Aralık ayındaki bir fan teorisi, Jaime Lannister'ın Valyrian çelik kılıcı Widow's Wail'i eritip onu scorpion ile fırlatılabilecek hale getirdikten sonra Gece Kralı'nı öldüren kişi olabileceğini söylüyordu. Bu teori her ne kadar kulağa hoş gelse de çok da gerçekleşecek gibi durmuyor. Bunun sebebi ise Jaime Lannister'ın Bronn'a çoktan küçük bir asker takımı için tasarlanmış kuşatma silahlarını kullanamayacağını söylemiş olması.

Yani Jaime, GoT'un 8. sezonunda scorpion'u yöneten kişi olmayacak olsa da bu durum başka birinin bu silahı kullanmayacak olması anlamına gelmiyor. Sonuçta Tommy Dunne'ın açıklamaları oldukça heyecanlandırıcı.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/54774-game-of-thrones-season-8-spoilers-scorpion-anti-dragon-weapon
7
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
1
0