Game of Thrones’un Yaratıcıları Netflix ile Anlaştı

16
10
3
2
0
Game of Thrones dizisinin yaratıcıları olan David Benioff ve D.B. Weiss, pek çok stüdyo arasından Netflix’i seçti. Netflix, ünlü yapımcılarla film ve televizyon eserleri için anlaşma yaptı.

Game of Thrones dizisi, her ne kadar hayal kırıklığıyla sona erse de çok büyük bir başarı yakaladı. Bu başarı, David Benioff ve D.B. Weiss’in kaşesini de artırdı. Dizinin senaryosunu yazan ikili, HBO’dan ayrıldıklarını açıklamıştı. 

Weiss ve Benioff, çok uzun süre boşta kalacak insanlar değildi. İkilinin HBO’dan ayrıldıkları andan itibaren stüdyolar arasında adeta müzayedeye çıktıkları biliniyordu. En sonunda, en iyi teklifi veren Netflix oldu. 

david-benioff-d-b-weiss-george-r-r-martin

Netflix’in resmi olarak doğruladığı anlaşmaya göre ikili, yayın platformu için yeni film ve diziler yazacak, yönetecek ve yapımcılığını üstlenecek. Anlaşmanın detayları hakkında çok fazla bir bilgi olmasa da, şirkete yakın kaynaklar Netflix’in bu anlaşmada 100 milyon doların üzerinde bir para ödemeyi kabul ettiğini belirtiyor. 

Netflix dışında HBO/Warner Media, Disney, Comcast, Amazon ve Apple gibi firmalar da bu ikiliyi kendi bünyesine katmayı deniyordu. 

game-of-thrones

Weiss ve Benioff, yıllarca çalıştıkları HBO’ya teşekkür ederken, Netflix’in onlara katılmalarını teklif etmesinden onur duyduklarını ifade etti. Netflix, ikilinin kendi platformlarında da yıllarca konuşulacak yapımlar üretmesini bekliyor.

Kaynak : https://hypebeast.com/2019/8/netflix-signs-game-of-thrones-creators-to-overall-film-tv-deal
16
10
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
10
3
2
0