Gazi Üniversitesi’nden “Siber Terörle Mücadele ve Yapılması Gerekenler” Üzerine Konferans

0
0
0
0
0
Gazi Üniversitesi’nin Siber Mücadele Takımı olan Blackbox tarafından düzenlenen “Siber Terörle Mücadele ve Yapılması Gerekenler” konferansı, 13-15 Ocak 2017’de düzenleniyor.

Günümüzde “siber güvenlik”, ulusal sınırları aşıp evrensel boyutta değerlendirilen bir kavram olarak karşımıza çıkmakta.

Bireylerin, toplumların, kurum ve kuruluşların ve devletlerin yaşamı ve idaresini kolaylaştırmasından ötürü sosyal, sağlık, ekonomi, enerji, idari, haberleşme, eğitim, finans ve sanayi gibi her sektör ve alanda kullanımı yaygınlaşmış ve bilgi sistemlerinin temel alındığı bir altyapı olmuş durumda. Dolayısıyla bu sistemlerin güvenliği artık ulusal güvenliğimizi de etkiliyor. Bu sebeplerden ötürü siber tehditlere yönelik “siber mücadele” kavramı da ön plana çıkıyor

İşte bu noktada Siber Mücadele Takımı olan Blackbox devreye giriyor. Blackbox, 'siber mücadele' kavramını merkezine aldığı “Siber Terörle Mücadele ve Yapılması Gerekenler” adlı bir konferans düzenleyecek.

13-15 Ocak 2017 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Akademi Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan etkinlikte "Siber Terör", "Siber Terörle Mücadele" ve "Siber Teröre Karşı Yapılması Gerekenler" noktasında birçok önemli esim konuşmalar yaparken, siber terör ile mücadele konusunda alanında uzman eğitmenler ile eğitim süreci de olacak.

Galip ZEREY, Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU, Vahap EREN, Mustafa ÜNVER, ASELSAN ve HAVELSAN gibi kişi ve kurumların katılacağı etkinlik tamamen ücretsiz olarak yapılacak.

Etkinliğe katılmak ve etkinlik programı hakkındaki detaylı bilgi için buradaki bağlantıdan etkinliğin web sitesine gidebilirsiniz

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0