ABD'lilerin Ödünü Koparan, Gece Yarısı Gelen Tuhaf Mesajlar

43
4
1
1
0
ABD'deki mobil kullanıcılar dün gece, rehberlerinde kayıtlı kişilerden veya onların rehberlerinde bulunan kişilerden yüzlerce mesaj aldıklarını bildirdiler. Aldıkları mesajlar karşısında panik olan kullanıcılar, yaşadıkları şaşkınlığı sosyal medyada paylaştılar.

ABD'li mobil kullanıcılar, dün gece tanıdıkları insanlardan veya onların bağlantılarından gizemli metin mesajları aldıklarını bildirdi. Art arda yüzlerce mesajla karşılaşan kullanıcılar neye uğradıklarını şaşırarak sosyal medyada yaşadıklarını paylaştı.

Kısa mesaj gönderme hizmetiyle birden fazla operatörle çalışan 3. taraf sağlayıcı Syniverse, bazı rutin bakımlar sırasında, yüz binlerce teslim edilmemiş mesajın yanlışlıkla alıcılara teslim edildiğini açıkladı. Şirketten bir sözcü, daha önce teslim edilmeyen kısa mesajların yanlışlıkla birden fazla mobil operatörün abonelerine gönderildiğini söyledi.

Syniverse'in pazarlama ve ürün sorumlusu William Hurley, "Olaydan etkilenen herkesten özür dileriz. Sorun çözülmüş olsa da, durumun bir daha yaşanmamasını sağlamak için prosedürlerimizi gözden geçirme sürecindeyiz ve müşterilerimizin sorularını yanıtlamak için aktif bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

telefon mesaj

Mesajların birçoğu gece saatlerinde ABD'deki kullanıcılara gönderildi. Kullanıcılardan biri, "Dün gece saat 03.30'da eşimin numarasından kısa mesaj aldım. Bana daha önce böyle bir mesaj göndermedi, ama arkadaşlarından birinin göndermiş olabileceği bir şeye benziyordu. Sabah cevapladığımda, mesaj telefonuna gitti, ama saat 03:30'da bana gönderilen mesajı almadı." diyerek yaşadığı şaşkınlığı anlattı.

Olayı Twitter'dan aktaran bir kullanıcı da babasından, "Seni seviyorum ve destekliyorum" şeklinde bir mesaj aldığını, ancak babasının öyle bir mesaj yazdığını hatırlamadığını belirtti.

akıllı telefon

Diğer yandan iPhone kullanan bir AT&T abonesi, Sprint abonesi olan kuzeninden garip bir mesaj aldığını söyledi. Kullanıcı olayı, "Saat 03:47'de kuzenimden bir mesaj aldım. 'Herkesin siparişini aldım. Size göndermemi veya sipariş vermemi ister misiniz?' diyordu. Mesajı Şubat ayında göndermişti" şeklinde aktardı.

Verizon'dan bir sözcü sorunun hem iOS hem de Android işletim sistemlerini etkilediğini ve tüm sağlayıcılarda gerçekleştiğini açıkladı. Ayrıca bazı müşterilerin cihazlarına eski mesajların gönderilmesine neden olan Sprint dahil ABD'deki birçok operatörün mesajlaşma platformlarında bakım güncellemesi gerçekleştiği bildirildi.

Kaynak : https://qz.com/1744280/people-are-just-now-receiving-delayed-texts-from-february/
43
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
43
4
1
1
0