Geceleri Mükemmel Fotoğraf Çekmenizi Sağlayacak 7 Tavsiye

56
5
3
0
0
Profesyonel fotoğrafçı Pierre Lambert, geceleri de mükemmel kareler yakalayabilmeniz için tavsiyelerde bulundu.

Geceleri daha güzel olduğunu düşündüğünüz manzaraları çekmek, gündüz çekmek kadar kolay olmayabiliyor. Gece fotoğrafı çekerken uyulacak birkaç tavsiye ile mükemmel kareler yakalamanız mümkün. Profesyonel fotoğrafçı Pierre Lambert, Youtube kanalından ve Instagram hesabından takipçilerine gece fotoğrafçılığı üzerine tavsiyelerde bulundu. İşte Lambert'tan geceleri güzel kareler yakalamanızı sağlayacak 7 tavsiye:

Tavsiye 1: Şehirden Uzaklaşın

Şehirden uzaklaşmak demek daha az ışık kirliliği demek, böylece yıldızları görebilirsiniz.

Tavsiye 2: İlk fotoğrafınızı mümkün olan en yüksek ISO ve en düşük diyafram ile alın

Bu bir deneme çekimi. Kompozisyonunuzu doğru bir şekilde alın ve ISO3200, F / 2.8 (veya minimum değer), 25 ″ ayarlarını deneyin.

Tavsiye 3: Sonsuzluğa Odaklanın

Objektifinizi manuel olarak yerleştirerek ve odak halkasını ∞ (sonsuzluk işareti) olana kadar döndürerek sonsuza odaklanın. Bir milimetre veya iki kez geri dönün. Aynasız bir fotoğraf makinesiyle çekim yapıyorsanız, ekranınızdaki bilgileri kullanın.

Tavsiye 4: Çekeceğiniz Bir Obje Bulun

Bir ilgi noktası, bir hikaye anlatmaya yardımcı olacaktır.

Tavsiye 5: Çekim Süresini İyi Ayarlayın

Bulanık yıldızlar elde etmemek için pozlama süresini iyi ayarlayın.

Tavsiye 6: Ekran Parlaklığınızı Azaltın

Fotoğraflarınızı İçe aktarırken tüm çekiminiz neden çok karanlık çıkıyor? Çünkü kameranız tarafından kandırılıyorsunuz. Bunu önlemek için arka ekranınızın parlaklığını mümkün olan en düşük seviyeye indirin. Çektiğiniz kareler, bilgisayarınızda da benzer görünecektir.

Tavsiye 7: Fotoğraflarınız Üzerinde Düzenleme Yapın

Yıldızların daha parlak olmasını ve ayrıntıları ortaya çıkarmasını istiyorsanız bu aşama çok önemlidir. Kullanılacak en önemli araçlar vurgu, netlik ve yerel ayarlardır. Bu kadar! Bunun haricinde kameranızı koymak için sabit bir noktaya ihtiyacınız olacak, bunun için bir tripod edinebilirsiniz. Kamera sarsıntısını önlemek için 2 saniyelik bir zamanlayıcı koyun ve  deklanşöre basın.

Kaynak : https://petapixel.com/2018/07/26/7-pro-tips-for-crushing-your-night-photography/
56
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
56
5
3
0
0