Geçmişi ve Geleceği Aynı Anda Yaşatan Otomobil: Vision Mercedes Maybach 6!

0
0
0
0
0
Daimler AG'nin son bombası Mercedes ve Maybach'ın retro ve fütüristik çizgilerini aynı potada eriten otomobili oldu. Muhteşem tasarıma sahip cihaza birlikte göz atalım...

Daimler AG’ye ait Mercedes ve Maybach markaları tek konseptte buluştu. Mercedes-Benz’in klasik çizgilere sahip ultra üst sınıf sedanı olarak bilinen Maybach, spor ve fütüristik çizgileriyle birleşince ortaya Vision Mercedes-Maybach 6 çıktı.

İhtişamı ile büyüleyen otomobilin en önemli özelliği retro esintileri geleceğe taşıması. Bu otomobil için bir anlamda geçmiş ile geleceğin kesişim noktası diyebiliriz. Bir yönüyle klasik otomobilin soylu görünümünü bizlere yansıtan araç, modernize edilmiş hatlarıyla geleceği göz kırpıyor. Tamamen fütüristik iç tasarımı ise günümüz otomobil konseptinden olduça ileride. İç mekan ve konsol otomobilden çok bir uzay aracına ait gibi görünüyor.

5.5 metre uzunluğundaki araç uzun burnu ve arkaya doğru sivrilen yapısıyla klasik coupe çizgilerini yansıtıyor. Kanat kapı şeklinde tabir edilen yukarıya doğru açılan kapılarıyla spor otomobil olduğunun altını kalın çizgiler ile Mercedes-Maybach 6’nın ön görünümü ise iki markanın bileşimi olduğunun en güzel kanıtı. Mercedes logosunun yer aldığı ön bölümde ızgara tasarımı tamamen klasik Maybach çizgisinde.

Tamamen elektrikli olan otomobil 4 adet elektrik motorundan gücünü alıyor. 738 beygir güç üretebilen elektrik motorları 80 kWh pil ünitesiyle destekleniyor. Otomobil tek şarj ile 320 km yol yapabiliyor ve 100 km menzile yetecek kadar şarj 5 dakikada doluyor. Mercedes-Maybach 6’nin seri üretime geçip geçmeyeceği bilinmiyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0