Geçmişten Bu Güne Joker'e Hayat Vermiş Tüm Başarılı Aktörler ve Seslendirmenler

37
9
6
5
4
Batman evreninin en önemli karakterlerinden Joker'e hayat vermiş tüm önemli isimleri tek bir yazı altında sizlerle buluşturuyoruz.

Kuşkusuz ki Batman dendiği vakit, Batman’in anti-kahraman karakterinin yanında Gotham dünyasına ait azılı düşmanları da, karakterin bir fenomene dönüşmesinde itiraz edilemeyecek bir role sahip. Pek tabii bu kötü karakterler arasında diğerlerinden sıyrılan, adeta Batman’i tamamlayan bir isim var, Joker...

DC evreninin belki de gelmiş geçmiş en başarılı “kötü” karakteri Joker, Batman’in dünyası adına vazgeçilmez faktörlerin başında geliyor. Temelde Batman ile Yin-Yang felsefisine dayanan bir tamamlayıcılık unsuruna sahip olan karakter; Batman’e dair filmler, diziler ve oyunlar başta olmak üzere birçok aktör ve seslendirmeci tarafından canlandırdıldı. Bu yazımızda sizlere, Batman evrenine Joker rolü ile katkıda bulunmuş, iz bırakan isimleri tek bir başlık altında sunmaya çalışacağız. Hazırsanız başlayalım.

Heath Ledger - The Dark Knight (2008)

Diğer yapılmış tüm Batman filmlerinden sıyrılarak Batman’in kendine has çizgi roman temelli dünyasını Christopher Nolan’ın dehasıyla birleştiren ve sosyolojik kimliğe büründüren filmin en önemli unsuru, tabii ki Joker’in suç ve insanın doğası üzerine sosyolojik ve psikolojik yaklaşımları oluyor. Joker rolünü hakkıyla yerine getiren Heath Ledger, maaleseftir ki intihar ederek sinema tarihinin altın isimlerinden birine dönüştüğü filmin etkilerini göremeden aramızdan ayrıldı.

Troy Baker - Batman: Arkham Origins (2013)

Başarılı seslendirmen Troy Baker tarafından Joker’in karakterini muhteşem bir şekilde oyuna yansıtılması, oyunun başarısında oldukça önemli bir yere sahip.

Kevin Michael Richardson - New Batman Animated Series (2004- 2008)

Batman Animated Series’in yenilenmiş versiyonunda görev alan seslendirmen Kevin Michael Richardson; Klasik Animasyon serisinin etkisini yakalayamayan seride, Joker karakterine sesiyle hayat verdi

John DiMaggio - Batman: Under the Red Hood (2010)

Batman üzerine yapılmış en başarılı animasyon filmlerin başında gelen, İMDb tarafından 8.1 puana layık görülen animasyon filmin seslendirme kadrosu bir hayli göz dolduruyor. John DiMaggio, Jensen Ackles ve Neil Patrick Harris gibi dev isimlerin yanında Joker karakterine sesiyle yeni bir soluk getiriyor.

Cesar Romero - Batman TV Series (1966- 1968)

Dönemin ilk televizyon uyarlamalarında günümüz Joker’ine hayat vererek karakterin temelini oluşturan Cesar Romero, çoğu Batman fanatiğinin saygı duyduğu bir isim.

Cameron Monaghan - Gotham (2014’ten Bu Yana)

Batman’in televizyon dizisi uyarlaması olan Gotham’da kendinden beklenenin de üstünde bir performans gösteren Monaghan, sesi ve davranışlarıyla Joker’i canlandırmak için doğduğunu bizlere her geçen gün biraz daha kanıtlıyor.

Michael Emerson - Batman: The Dark Knight Returns (2012)

Batman’in bir başka başarılı animasyon sinema projesi olan The Dark Knight Returns’da sesiyle boy gösteren Michael Emerson, senaryosu ile büyüleyen serinin 2. filminde Joker’i unutulmaz kılıyor.

Tony Hale - Batman Ninja (2018)

DC severler tarafından çok fazla heyecanla karşılanmasa da Batman evrenini Japon kültürü ile birleştiren animasyon filmde Tony Hale, Joker’e sesiyle hayat veriyor.

Zach Galifianakis - The Lego Batman (2017)

Oldukça farklı bir konsept ile Lego kültürünü animasyon ile birleştiren proje'de Zach Galifianakis, sevimli bir görünüşü olan Joker'in şeytani yanını en iyi şekilde temsil ediyor.

Mark Hamill - Batman Animated Series (1992 - 1995)

Batman adına gerçekleştirilmiş en başarılı yapım olan Batman Animated Series, birçok DC sever için adeta bir başyapıt. Kuşkusuz ki bu seride Joker’i seslendiren Mark Hamill, bu eşsiz animasyon serisinin bu kadar başarılı olmasındaki en temel etkenlerden biri olarak saygıyı sonuna kadar hak eden bir isim.

Jack Nicholson - Batman (1989)

Tim Burton’ın karanlık ve büyüleyici dehasını çizgi roman serilerinin atmosferi ile mükemmel bir şekilde sentezleyen 1989 yapımı filmin Joker’i, çoğu DC fanatiği tarafından sinema  tarihin en başarılı Joker’i olarak yorumlanıyor. Zaman zaman Heath Ledger ile kıyaslanmaya gidilse de Jack Nicholson, sinematik evrenin en başarılı Joker’i demek doğru olacaktır. Bu arada Dark Knight Returns ve Tim Burton Yapımı Batman’in birbirinden son derece farklı bir yapıya dayandığını ve kulvar olarak farklı alanlara hitap ettiğini hatırlatmak gerekiyor.

Bonus: Jared Leto - Suicide Squat (2016)

Dc severler tarafından başarısız bulunan ancak vizyon anlamında fena iş çıkarmayan uyarlama filmin başrollerinden Jared Leto, Joker'i bambaşka bir bakış açısıyla sunan filmde, eleştirilerin odağı olsa da hatrı saylır bir başarı gösteriyor. Thirty Seconds To Mars'ın başarılı solisti Leto, oyunculuk anlamında da kendini kanıtlamış isimlerin başında yer alıyor.

37
9
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
37
9
6
5
4