Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Geçtiğimiz Hafta Kaç Doz Aşı Yapıldığını Açıkladı

34
3
2
0
0
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta boyunca Türkiye genelinde toplamda kaç doz aşı yapıldığını açıkladı. Koca, geçtiğimiz gün günde 1,5 milyon dozdan fazla aşı yapılmaya başlandığını belirtmişti.

Türkiye’nin BioNTech ile yaptığı anlaşmayla birlikte yüksek miktarda aşının ülkemize geleceği haberiyle aşılama çalışmaları büyük bir ivme kazandı. BioNTech aşılarının gelişiyle aşılamada yaş sınırı, geçtiğimiz iki haftalık süreç boyunca 30’a kadar indi ve inmeye de devam ediyor. Geçtiğimiz hafta günde 1 milyon doz aşı rekoru kırılmışken, takip eden günlerde de rekorlar kırılmaya devam etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bugün yaptığı paylaşımda geçtiğimiz hafta boyunca yapılan toplam aşı sayısını açıkladı. Twitter’dan açıklama yapan Koca, 14 Haziran saat 00:00’dan 20 Haziran 23:49’a kadar 7 milyon 776 bin 326 doz aşı yapıldığını söyledi. Bakan Koca, dün paylaştığı Tweet’inde günde 1,5 milyon dozu aşkın aşı yapıldığını açıklamıştı.

Aşı yaptırmak önem taşıyor:

biontech

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son zamanlarda her açıklamasında vurguladığı en önemli şey, vatandaşların aşı yapmaları gerektiğiydi. Koca, her açıklamasında salgına karşı mücadelede aşının öneminden bahsetti, aşı sırası gelen her vatandaşın bir an önce aşı olması gerektiği çağrısını yaptı.

covid19asi.saglik.gov.tr”de yer alan bilgilere göre Türkiye’de bu saate kadar 42 milyon 655 bin 888 doz aşı yapıldı. 

34
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
34
3
2
0
0