Geçtiğimiz Yıl Konuşulan “iPhone 7’ye Paraşüt Sistemi Gelecek” Saçmalığı, Şimdi de iPhone 8 İçin Hortladı

1
0
0
0
0
Geçtiğimiz Yıl Konuşulan “iPhone 7’ye Paraşüt Sistemi Gelecek” Saçmalığı, Şimdi de iPhone 8 İçin Hortladı
iPhone 7’nin tanıtılmasından önce dilden dile dolaşan ‘paraşüt sistemi gelecekmiş hacı’ iddiaları, bu sefer de iPhone 8 için yapılmaya başlandı.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl YouTube’da yayınlanan bir konsept videoda, iPhone 7’de ‘paraşüt sistemi’nin varlığından ve nasıl bir çalışma prensibine sahip olacağından bahsediliyordu. Açıkçası birçok uzman, bunun oldukça komik bir iddia olduğunu ve gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını belirtmişti. Bu yıl da aynı söylentiler iPhone 8 için gelmeye başladı bile. Peki bu sistemin ne iPhone ne de herhangi bir telefon için gelmesi neden mümkün değil?

Önce paraşüt sisteminin ne olduğundan kısaca bir bahsedelim. Bu, aslında iPhone’un içine yerleştirilen ve karbondioksit ile kontrol edilen bir güvenlik modülü. Sözde cihazınızın konumunu tespit edip ani hareketlerini kontrol eden sistem, iPhone’un düşmeye başlamasıyla birlikte karbondioksit salınımı yaparak cihazın yere daha yavaş düşmesini sağlıyor.

Bu sistemin gerçekliği yansıtmamasına sebep birçok etmenden bahsedebiliriz fakat şunu söylemek sanırım yeterli olacak: Karbondioksit, oldukça basınçlı ve 50 derecenin altında muhafaza edilmesi gereken bir gazdır. Günümüzde bir telefonun sıcaklığının biraz oyun oynama, biraz da video izlenmesinden sonra 45 derecelere kadar ulaştığını biliyoruz. Yani cihazın ulaştığı yüksek ısının karbondioksit gazıyla bir araya gelmesi, hiç de istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabilir. 

Ayrıca bu sistemin bir de cihazda kaplayacağı yer sorunu var. Şirketler artık telefonlarının olabildiğince ‘narin’ bir tasarıma sahip olmasını sağlamak için uğraşıp dururken, cihazın kasasını ekstra işgal edecek bir özelliğe pek yanaşmak istemeyeceklerdir. 

Sonuç olarak bu özelliğin iPhone 8’de olacağına ihtimal vermiyoruz, zaten birçok uzman da aynı düşünceye sahip.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0