Geleceğe Dönüş’ün İkonik Otomobili, Modern Çizgilerle Yeniden Tasarlandı

43
5
4
3
1
DeLorean DMC 12, Geleceği Dönüş serisi ile bütün dünyada bilinen bir araç haline geldi. Brezilyalı bir render sanatçısı, ikonik araç DeLorean DMC 12’i günümüze uyacak bir dış görünüş kazanacak bir tasarımı geliştirdi.

İkonik Porsche 911’in günümüze uyarlanmış dış görünüşe sahip yeniden düzenlemelerine hepimiz aşinayız. Ancak Geleceğe Dönüş filmlerinden aşina olduğumuz DeLorean’ı günümüze uyarlanmış bir dış görünüş ile hiç görmemiştik. 

Brezilyalı render sanatçısı Thiago D3sing, DeLorean’ı günümüz çizgileri buluşturan yeni bir tasarım çalışması gerçekleştirdi. Thiago D3sing, DeLorean’ı tam olarak günümüze taşıyor ve aracın tamamen modernleşmesini sağlıyor. 

delorean 1

Orijinal DeLorean DMC 12, gri renkli paslanmaz çelik gövdesi ile ünlüdür. Brezilyalı sanatçı bu görünüşü tamamen değiştirerek aracı siyah renk ile kapladı. Aracın çamurlukları ise daha geniş çamurluklarla değiştirildi.

Daha büyük tekerlekler, çift egzoz sistemi, ön ve arkaya eklenmiş spoilerlarla DeLorean, orijinal görüntüsünden çok daha agresif bir görünüm kazanmış durumda. DeLorean’a eklenen LED ön farlar ve yeni stoplar, aracın modernize edilmesine yardımcı oluyor. 

delorean 2

Render sanatçısı Thiago D3sing, ikonik araç DeLorean’ın iç kısmının nasıl görüneceği hakkında bir çalışma gerçekleştirmedi. Ancak dokunmatik ekranların ve modern bir kabinin araca eşlik edebileceğini düşünmek haksızlık olmaz. 

DeLorean’ın modernize edilmesi gereken bir noktası da tabii ki aracın motoru olmalıdır. Orijinal DeLorean DMC 12, 130 beygir gücünde 2.85 litre V6 motora sahipti. Bu motor, manuel şanzımanla aracın 0’dan 100 km hıza 8.8 saniyede çıkmasını, otomatik şanzımanla 10.5 saniyede çıkmasını sağlıyordu. Araç, bir V8 motorla ya da tamamen elektrikli bir motorla hak ettiği güce sahip olabilir. Ancak bütün bunların şimdilik hayal düzeyinde kaldığını unutmamak gerekiyor. 

delorean 3

Brezilyalı render sanatçısı Thiago D3sing’in DeLorean üzerindeki çalışması sadece bir konsept tasarımdan ibaret. Ancak DeLorean’lara gerçek değişimlerde uygulanıyor. Bir kullanıcı, DeLorean’ın orijinal motorunu 5.71 litrelik LS1 V8 motoru ile değiştirdi. Bu motor ile DeLorean, 425 beygirlik bir güce sahip oldu. Aynı zamanda bir kullanıcı, DeLorean’ı gerçek boyutlu bir uzaktan kumandalı araca dönüştürmüştü. 

Kaynak : https://carbuzz.com/news/this-is-the-delorean-restomod-of-our-dreams
43
5
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
43
5
4
3
1