81 İlde 11 Milyon Fidan Hedefi Geçildi: İşte Dikilen Güncel Fidan Sayısı

292
7
4
4
4
Bugün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından vatandaşlara gönderilen SMS ile, 11 Kasım’da yapılacak fidan seferberliği duyuruldu. Geleceğe Nefes projesi kapsamında 81 ilde 11 milyon fidan dikimi planlanıyor. 11 milyon hedefi günler önceden geride kaldı, hedefin %117 oranında üzerine geçildi.

Geçtiğimiz ya boyunca Türkiye’nin farklı noktalarında yaşanan yangınlar sonucunda, binlerce hektar değerli ormanımız kül olmuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü ise tüm Türkiye’yi harekete geçirecek bir kampanya başlattı.

Geleceğe Nefes projesi kapsamında Türkiye’nin her şehrinde fidan dikimi iöin seferberlik ilan edildi. Vatandaşlar, bakanlık tarafından gönderilen SMS yoluyla bilgilendirildi. SMS’de “Daha yesil bir Turkiye icin 11.11.2019 saat 11:11'de 81 ilde 11 milyon fidan dikiyoruz. Sen de www.gelecegenefes.com'a gel, gelecege bir nefes de sen ver.” ifadeleri yer aldı. 

Türkiye, günler öncesinden 11 milyon fidan hedefini geride bıraktı:

geleceğe nefes

Neredeyse her dakika binlerce fidan bağışı yapan vatandaşlar, bugün itibariyle 11 miylon hedefini geride bırakarak 13 milyon sınırına ulaşmış durumda. Haberi size aktardığımız saat 13.15 civarlarında hedefini en çok aşan ilk 5 il ise Manisa, Isparta, Bingöl, Tunceli, Yozgat şeklinde sıralandı.

Bu sıralamanın nedeni ise dikilen fidan sayısının değil, söz konusu şehirlerin hedeflerine ulaşma oranlarının yüksek olması. Örneğin Manisa’da hedeflenen rakam 200 bin fidan iken, vatandaşların bağışları 330 bini aşmış durumda. 

Bağışlanan fidanlar ne zaman dikilecek?

fidan bağışı

Kampanya kapsamında 11 Kasım günü saat 11.11’de Türkiye’nin farklı coğrafyalarında belirlenen noktalarda fidan dikimleri eş zamanlı olarak yapılacak. Bu dikimler sırasında 11 milyon fidan toprakla buluşacak. 

Bakanlığın Geleceğe Nefes sitesinde yaptığı açıklamaya göre bağışlanan diğer fidanlar, 11 Kasım’dan sonra aşama aşama Türkiye’de belirlenen noktalara dikilecek. 
 

292
7
4
4
4
Emoji İle Tepki Ver
292
7
4
4
4