Geleceğin Telefon Eşleştirilmeleri Böyle Olacak!

1
0
0
0
0
Zaman alan telefon eşleştirmeleri, yakın gelecekte saliselere düşecek.

Telefon eşleştirmelerinin Bluetooth’la yapıldığını biliyoruz. Aynı zamanda geliştirilen NFC teknolojisi sayesinde de, yapacağımız işleri tek seferde halledebilmemiz mümkün kılınıyor. Ancak günümüzde kullanılan telefonların birbirleriyle farklı olmasından dolayı yapılan eşleştirmeler çok uzun sürebiliyor. 



Geçtiğimiz günlerde ACM Internation Conference’de tanıtılan CapCam adındaki eşleştirme teknolojisi sayesinde, yakın gelecekte o uzun ve gergin geçen bekleme süreleri saliselere kadar inecek. CapCam’ın diğer bir artı yönüyse kolay ve çok güvenilir olması, yani dosyalarınız artık güvende diyebiliriz. 

Peki bu teknoloji nasıl çalışıyor? Oldukça basit bir çalışma prensibine sahip olan CapCam teknolojisi, üzerine objelerin yerleştirildiği “multi-touch” kapasitif bir dokunmatik ekran ile çalışıyor. Yani telefonunuza yüklediğiniz uygulamayı açıyor ve bunu ekranın üzerine koyuyorsunuz. Koyduktan hemen sonra ekran, kameranıza renk kodları göndererek eşleştirmeyi bir saniye içerisinde gerçekleştiriyor. 

Aşağıda yer alan videodan, bu devasa CapCam teknolojisinin ACM Internation Conference’de yapılan tanıtımını izleyebilirsiniz. 

Kaynak : http://www.androidauthority.com/capcam-device-pairing-technology-727598/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0