Geleceğin Uzay Yaşamı Bu Cam Kubbelerin İçerisinde Olacak!

2
0
0
0
0
Bilim insanları, insanların daha rahat ve güvenli bir yaşam sürdürebilmesi için gereken çalışmaları son sürat ile devam ettiğini biliyoruz. Bu içeriğimizde, SpaceX şirketinin yürüttüğü insanları güvenli bir şekilde uzaya taşıma aracı hakkında yeni gelişmelerden bahsettik.

Üzülerek belirtmeliyiz ki dünyamızın kötü sonuna günler geçtikçe bir adım daha yaklaşıyoruz. NASA gibi uzay araştırma şirketleri her şeyin farkında olacak ki gelecekte yaşam sürdürebilmemiz adına uzayda yer alan en uygun gezegenin Mars olduğunu ileri sürdüler. Milyar dolarların harcandığı projeler ile ilgili her gün yeni bir gelişme haberlerini az da olsa duyabiliyor veya takip edebiliyoruz. Geçen uzun araştırmalı senelerin ardından artık “Şu şekilde yaşayacağız” diyebiliyoruz. Tesla Motors’un CEO’su Elon Musk, uzaya insanları taşımak için yaptığı bir çalışmayı insanların sorusu üzerine anlattığı gibi bir de video paylaştı. 



Musk’a göre Mars üzerinde yaşam, karbon fiber ile kaplı, çevresi büyük cam kubbeler ile desteklenen yapıtların içerisin de olacak. Gelecekte zengin insanların içerisinde yaşayacağı bu yapıtlara gidebilmek için SpaceX adı verilen uzay araçları kullanılacak. İlk ziyaretlerin veya yaşamın gerçekleşebilmesi adına daha 2 yıl süre öngören Musk, her geçen gün sonuca daha da yaklaştıklarını belirtiyor. Aşağıdaki videodan da izleyeceğiniz üzere, insan taşıma işleminin nasıl olacağı bir animasyon ile anlatılmış. 



Haberimizi, insanlığın geleceğiyle ilgili söylenen şu etkileyici cümlelerle bitirmek istiyorum: ”İnsanlığın bir gün büyük mücadeleler vereceği kuşkusuzdur. Sonunda ise varolma içgüdüsü galip çıkacaktır. Budalalık, korkaklık ve kendini beğenmişlikten oluşan insanlık, bu içgüdü karşısında eriyip gidecektir.” 

Kaynak : http://thenextweb.com/space/2016/10/24/elon-musk-envisions-humans-living-in-glass-domes-on-mars/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0