Multiply Labs'in Girişimiyle Farklı İlaçlar Tek Bir Kapsülde Birleştirilecek

9
4
2
0
0
Kişiye özel ilaç hazırlayan Multiply Labs şirketi, gelecekte birçok farklı ilacın ayrı ayrı kullanımına gerek kalmaması için 3D baskı ile üretilmiş kapsüller tasarlamaya başladı.

Gün içerisinde birden fazla ilaç kullanması gereken hastaların ilaç saatlerini ve dozlarını takip etmeleri zor olabiliyor. Buna ek olarak bir hapın hastaya verilmesi gereken dozu ayarlanamadığı için hastalar, gerekenden fazla doz almak zorunda kalabiliyorlar. Ek olarak bir hapın doz miktarını azaltmak da pek mümkün değil. Bu tür zorlukların önüne geçmek amacıyla kollarını sıvayan Multiply Labs şirketi, yeni bir girişime başladığını duyurdu.

Şirketin CEO’su Fred Parietti, Medium üzerinden yayınladığı yazısında girişimin amacının her hastanın ihtiyaçlarına göre 3D üretilmiş, reçetelenen her ilacın içerisinde bulunan bölmelere konularak birkaç ilacın tek seferde kullanımına olanak sağlayacak bir kapsül üretmek olduğunu yazdı.

Multiply Labs

Multiply Labs’in özel olarak üretilmiş hapı, reçetelenen her bir ilaç için ayrı bölmeler içeriyor. Aynı zamanda bölmeleri ayıran bölmelerin kalınlıkları da değiştirerek ilaçların çözülme zamanları ayarlanabiliyor.

Fret Parietti, aynı zamanda Multiply Labs’in robot fabrikasının kapsüllerin üretiminde ve doldurulmasında son derece verimli olduğunu, bir siparişin dakikalar içerisinde tamamlanabildiğini belirtti.

İlaçların tek kapsülde birleştirme fikrinden yola çıkan projenin, özellikle günlük ilaçlarını kimsenin yardımı olmadan kullanmak zorunda olan hastaların ve yaşlıların hayatını büyük oranda kolaylaştırması bekleniyor. Başarılı projenin ardındaki şirket Multiply Labs’in bu yıl gerçekleşecek en önemli 2 ilaç konferansında boy göstereceğini de ekleyelim.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/3d-printed-pill-all-prescriptions
9
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
0
0