General Mobile 4G ve Nexus’lara Özel Spam Arama Önleyici Güncelleme Geldi!

0
0
0
0
0
Google, kendisi tarafından güncelleme desteği sunduğu Android One cihazları ve Nexuslara spam arama önleyici güncelleme yayınladı.

Günümüzde fazlasıyla artan ve sizden para isteyebilecek, gereksiz reklam sunacak vb aramalar konusunda Google düğmeye bastı. Aralarında General Mobile 4G'nin de olduğu tüm Android One cihazları ile Nexus cihazlarına gönderilen yeni güncelleme ile beraber artık Google Phone uygulamasına gelen güncelleme ile beraber arayanlar arasında spam tehlikesi olanları size kırmızı olarak bildirecek.

 

 

Gelen aramalarda “Spam arama tehlikesi” olarak bildirirken tamamen engellemeyen Google, telefonu açıp açmama kararını size bırakıyor. Sonuç olarak tanımadığınız bir numaradan gelen aramanın reklam ya da spam arama mı yoksa size gerçekten ulaşmaya çalışan birinden mi geldiğini ayırt edebileceğiniz özellik için aşağıdaki bağlantılardan ya da buradan Google Phone uygulamasını güncelleyebilirsiniz.

GÜNCELLEME: General Mobile'dan gelen bilgiye göre bu özellik GM tarafında sadece General Mobile 4G cihazına geliyor. Sebebinin ise Google Telefon uygulamasında VoLTE desteği olmadığı için GM 5 Plus'ta Qualcomm Dialer uygulaması kullanılması olarak belirtilmiş. Yani, sonuç olarak bu bahsettiğimiz güncelleme Türkiye'de Nexus 4, Nexus 5 ve General Moble 4G cihazlarını kapsıyor olacak.

Kaynak : https://support.google.com/nexus/answer/3459196
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0