Genius.com'dan Google’a Suçlama: Şarkı Sözlerini Kopyaladılar

13
3
2
1
1
İnternette şarkı sözü arayanların en büyük kaynaklarından biri olan Genius.com, Google'ı şarkı sözlerini kopyalamakla suçladığını belirtti.

Geçtiğimiz birkaç yıldır Google’da bulunan bir özellik sayesinde şarkı sözlerine olan erişimimiz oldukça kısa bir hal almış durumda. Bir şarkının sözlerini Google’da arattığınız zaman herhangi bir siteye girmenize gerek kalmadan bir kutu içerisinde arattığınız şarkının sözlerine ulaşabiliyorsunuz. Bu özellik birçok kullanıcı tarafından oldukça yararlı olarak görülse de şarkı sözleriyle ünlü site Genius, Google’ı şarkı sözlerini kopyalamakla suçladı.

2009 yılından beri hizmet veren ve ‘anlaşılması zor olan rap sözlerini açıklayan’ Genius, belirli bir süre sonra diğer müzik türlerine de ev sahipliği yapmaya başlamıştı. Genius Media, Google’ı şarkı sözlerini kopyalayarak kendi arama sonuçlarında göstermekle suçlayarak bu suçlamayı yıllardır yaptığını belirtti.

Genius, belirli bir süredir kendi şarkı sözlerinin kopyalanıp paylaşıldığını anlamak için bir yöntem kullanıyordu. Bir çeşit filigran olarak kıvrımlı tırnak işaretlerini kopyalanan sözlerin başına ve sonuna koyan site, bu yöntem sayesinde kopyalanan şarkı sözlerini ‘suçüstü’ yakalayabiliyordu.

The Verge’e konuşan bir Google sözcüsü, Google’ın aramalarında çıkan sonuçların farklı kaynaklar tarafından lisanslı olduğunu ve şirketin bu sorunu veri ortaklarıyla birlikte incelediğini belirtti. Google sözcüsü son olarak işlemin uygun olmadığını tespit ettikleri takdirde uygulamanın son bulacağını da sözlerine ekledi.

ABD Adalet Bakanlığı, Google’a karşı bir antitröst incelemesi başlatacağını ve Google’ın işletme uygulamalarının da inceleneceğini belirtti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/16/18681225/genius-com-accused-google-copying-song-rap-lyrics
13
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
3
2
1
1