Gerçekten Zamanda Yolculuk Yapılabilir Mi?

1
1
1
0
0
Yıllardır bilim kurgu filmlerine ve insanların hayallerine konu olan zamanda yolculuk yapmak gerçekten de mümkün mü?

Başta bilim kurgu filmleri olmak üzere çizgi dizilerde, animasyon filmlerinde hatta komedi filmlerinde bile gördüğümüz; birçok insanın “Keşke gelecekte ne olacağını görebilseydim.” dediği olay: zamanda yolculuk yapmak.

Belki de kendiğimizi bildiğimizden beri sıklıkla duyduğumuz ve birçok bilimsel araştırmanın ana konusu zamanda yolculuk, gerçekten de mümkün olabilecek bir şey mi?

Aslında ünlü bilim insanı Albert Einstein’ın izafiyet kuramı, teoride zamanda yolculuk yapabileceğimizin en büyük işareti. Einsten’ın ortaya attığı görerlilik kuramı, onlarca yıl ileriye gidip kendi gençliğimizden ödün vermeden dünyada neler olup bittiğini görebileceğimizi söylüyor. Ama hala, kimse geleceğe gidip neler olduğunu gördüğünü kanıtlamış değil.

Belki de insanlar çeşitli yöntemlerle geleceğe gitmiş, ama gelecekten geri dönmek mümkün olmadığı için biz bunu henüz öğrenmemiş olabilir miyiz?

Şu anda aslında uzayda yıllar geçirerek dünyaya döndüğümüzde bu yılların sadece saniye farkı olması mümkün. Scot Kelly isimli astronot yörüngelerde dönerek yaklaşık bir yıl geçirmiş ve tekrar dünyaya geldiğinde sadece 0.01 saniye daha az yaşlanmıştı. Bu durum da uygulamalı olarak farklı bir evrene gittiğimizde aslında yaşlanmayacağımızı kanıtlıyor.

Peki bilimi bir kenara atarak mantıksal olarak düşünelim. Siz şu anki hayatınızdan 150 yıl geriye gidiyorsunuz ve annenizin babasının doğumuna engel oluyorsunuz. Doğal olarak dedeniz 150 yıl önce doğmamış, anneniz doğmamış ve siz doğmamış oluyorsunuz. Ama bu olaya siz sebep oldunuz?

Hala insanların mantığının yetmediği bu noktada, bilim insanları araştırmalarını sürdürüyor ve bu duruma aykırı doğa yasalarının aşılıp aşılabilmeyeceği çalışmalarını yürütüyor.

Şu anda teoride hala mümkün görünen zamanda yolculuk, mantığımıza ters durumlar yaratsa da geçmişte hayal olan; ama günümüzde gerçekleşen olaylar gibi bir gün zamanda yolculuk da mümkün olabilir.

1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0