Geri Çağırma Sırası Onda: Toyota, 340.000 Adet Prius Hibrit Modelini Geri Çağırdı!

0
0
0
0
0
Aracın park halindeyken otomatik olarak kullandığı yeni nesil el freni sistemindeki hatayı tespit eden Toyota, tüm ülkelerdeki araçları, sorunu gidermek üzere bayilere çağırıyor.

Toyota, yaklaşık 340.000 adet dördüncü nesil Prius hibrit modelini, aracın el frenindeki bir hata yüzünden, geri çağırıyor. 212.000 civarı Prius Japonya’da bulunurken, Amerika’da bulunanların sayısı yaklaşık 92.000. Otomobillerin geri kalan kısmı ismi ise Avrupa ve kimi diğer bölgelerde satılmış.

Toyota’nın yapmış olduğu bilgilendirmeye göre; otomobilin el freninin, araç viteste bırakıldığında devreden çıkarak kazaya sebep olabilme riski söz konusu. Söz konusu bu hataya dair henüz resmi bir kaza ya da yaralanma kaydı bulunmazken, firma yine de Prius ile yaşanmış tüm kazaları bu açıdan incelemekte.

Firmanın, ülkelerdeki distribütörlere arızayı önlemek adına getirdiği basit öneri ise oldukça şaşırtıcı. El frenin teliyle körüğün buluştuğu noktaya kablo koruyucu bir klipsin takılması gerektiği bildirisini yapan Toyota, bu sayede telin ve kabloların zarar görmesinin önüne geçilerek arızanın önleneceğini söylüyor.

Önce Samsung, şimdi de Toyota. Sanırız uzakdoğulu firmalar, batılı rakiplerinin önüne geçebilmek adına tam gaz devam ettikleri yenilik ve hızlı üretim çalışmaları sırasında kimi küçük ama mühim detayları atlayabiliyorlar.

Kaynak : http://www.autoblog.com/2016/10/12/toyota-recalls-prius-hybrids-faulty-parking-brake/#slide-3707678
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0