Geri Dönüşümün Böylesi: Karbondioksit Emisyonundan Ayakkabı Üretildi!

1
0
0
0
0
Günümüzde geri dönüşüm adı altına ortaya çıkan güzel pratik ürünlerden bir tanesini hepimiz görmüştük, ancak karbondioksit atığı ile yapılan ayakkabıyı ilk defa görüyoruz.

Bildiğimiz gibi karbondioksit atıkları, günümüz dünyasını en büyük tehlikeye sokan 8 ana maddeden sadece bir tanesi olup, havadaki PPM seviyesi artınca veya sınırı aşılınca sonucu biz dünya üzerinde yaşayan canlılar için oldukça kötü olabiliyor. Aynı şekilde günümüz dünyasını göz önünde bulunduracak olursak, temiz bir oksijene veya doğaya sahip olmadığımız aşikardır. Kirlenmiş doğamızı daha da kirletmemek adına birçok firma önlem almak amaçlı cihazlar geliştirip üretiyor, ki bunların çoğu kullanılıyor bile. En basitinden plastik atıkları geri dönüşüm yolu ile elde edilen market poşetleri veya günlük pratik kullanım ürünlerine mutlaka denk gelmişsinizdir. Ancak bu haberimizde sizlere karbondioksit emisyonu ile yapılan bir ayakkabıyı göstereceğiz. 



Fotoğrafta da görebildiğiniz gibi oldukça şık bir tasarıma sahip olan bu ayakkabı, dünyadaki en zararlı maddelerden sadece bir tanesi ile ortaya çıktı. NRG Energy firması, yüzde 75’lik bir karbondioksit emisyonu ile ürettiği bu ayakkabıyı, 2019 yılında dünya genelinde satışa sunmaya başlayacak. Tabii bu ayakkabı günümüz sosyetik toplumunda bir popülerlik kazanabilirse, dünyamız “zararın neresinden dönülse kârdır” durumuna gelecektir. 

Hemen aşağıdan, bu güzel ve doğa dostu ayakkabı için hazırlanan videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak : http://www.geek.com/tech/energy-company-makes-shoes-from-power-plant-carbon-emissions-1675321/7/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0